Blogga

Nar gar oljepriset ner?

När går oljepriset ner?

Vissa analytiker tippar nu att det går över 100 dollar per fat – men andra tror det kan sjunka. Oljepriset steg 45 procent det första halvåret 2021, och närmar sig 80 dollar per fat för första gången på två och ett halvt år.

Varför sjunker oljepriset idag?

Just nu pågår en intensiv smittspridning av det så kallade coronaviruset vilket har fått börser att löpa amok då världsekonomin påverkas. Detta påverkar också oljepriset, som sjunkit drastiskt med cirka 20 procent.

När går oljepriset upp igen?

Nyckeln till att förstå oljepriset är förhållandet mellan utbud och efterfrågan. Priset stiger när efterfrågan ökar (om utbudet förblir oförändrat) och sjunker när utbudet ökar (om efterfrågan förblir oförändrad).

Vart är oljepriset på väg?

3/8/2021 6:17:39 AM – Oljepriset stiger över 70 dollar efter attack på saudiska oljeanläggningar – Priset på brentolja steg under måndagen i Asien och handlas över 70 dollar per fat för första gången på över ett år.

När kommer oljepriset stiga?

Råvaror Råoljepriserna har stigit ytterligare på torsdagen i spåren av Rysslands fortsatta anfall mot Ukraina. Brentoljan hade vid 8-tiden på torsdagen klättrat 4:15 dollar, eller 3,7 procent, till drygt 117 dollar per fat.

Varför går oljepriset upp?

Ett stigande oljepris är en indikation på att tillväxten är bra – börsen ska upp. Ett fallande oljepris är positivt för ekonomin då konsumenten får mer i plånboken och inflationsförväntningarna faller – börsen ska upp. Ett stigande oljepris är negativt för ekonomin då det hämmar tillväxten – börsen ska ned.

Varför steg dieselpriset?

I Sverige härrör en stor del av ökningen av dieselpriset till den så kallade reduktionsplikten, som innebär att det i dag finns krav på inblandning av biodrivmedel i bensin och diesel. Tillgången på biodrivmedel är begränsad och nästan allt måste importeras till Sverige.

Share this post