Ny

Vilka glas till olika drycker?

Vilka glas till olika drycker?

En generell regel är att ett lagrat och lite mustigare rött vin gör sig bra i stor kupa, då aromen kommer fram på ett bättre sätt. Ett vitt vin å andra sidan gör sig ofta bättre i ett mindre glas men även där finns det olika typer av kupor för olika druvor.

Vart kan man köpa dricksglas?

Hos oss på Bagaren och Kocken hittar du dricksglas för både festliga tillfällen och vardag. Här hittar du bland annat plastglas, vattenglas, vinglas, whiskyglas, ölglas, snapsglas och martiniglas. Vi har även de klassiska Duralex-glasen som är en favorit och mycket populära bland våra törstiga kunder.

Vilka vinglas är bäst?

Det korta svaret är att en bra uppsättning glas bör innehålla åtminstone fyra olika typer av glas:

  • Vinglas för rött vin.
  • Vitvinsglas.
  • Glas för mousserande vin eller champagne.
  • Vinglas för dessertvin eller aperitif/mingel.

Vilka glas ska man ha hemma?

Vattenglas – även kallat selterglas är ett funktionellt glas utan fot som ofta rymmer mellan 20–40 cl. Passar bra till vatten, mjölk, saft, läsk – egentligen det mesta som dricks till vardags. Med andra ord kommer du väldigt långt på att en uppsättning vattenglas hemma.

Hur ser ett Portvinsglas ut?

Ett något större glas med ordentlig öppning, men ändå tulpanformad, d.v.s. med en avsmalnande mynning är att föredra. Då ges möjlighet till syresättning som låter vinets smaker utvecklas fullt ut, samtidigt som den avsmalnande öppningen gör att dofterna kan stanna kvar.

Hur många CL är ett vanligt dricksglas?

Till vardags skall dricksglas vara rymliga och stadiga glas utan fot. Ett normalstort dricksglas rymmer 2-3 dl.

Vad kan man använda VATTENGLAS till?

Med VATTENGLAS kan man: a) Reducera och utjämna (när olika puts eller betong material använts) sugförmågan i ett starkt sugande, mineraliska underlag inför målning med ALABASTER Silikatfärger. Medför reducerad risk för skäckighet och kritning. b) Binda damm i puts och betongytan.

Hur stort ska ett rödvinsglas vara?

Rödvinsglas har alltid hög fot och rymmer som standard ca 45 cl, men skall endast fyllas upp till 1/3-del.

Share this post