Rekommendationer

Vad ar kunskap i skolan?

Vad är kunskap i skolan?

Vad är kunskap i skolan? Diskussionen om kunskap och lärande stannar aldrig, men för verksamma i skolan är det relevant att vara på det klara med hur kunskapsbegreppet kan förstås i skolan. Lärarens syn på kunskap och lärande bestämmer hur hon förhåller sig till sitt uppdrag och hur hon lägger upp undervisningen.

Hur kan jag som lärare hjälpa dig att nå dina mål?

Utgångspunkten för min undervisning är att alla elever ska nå målen….Kommunikation med eleverna

  1. Du behöver kämpa mer än andra.
  2. Jag ser att du försöker.
  3. Alla lär sig inte lika snabbt.
  4. Det är viktigt att du räcker upp handen när du behöver hjälp eller inte förstår.
  5. Jag kommer att hjälpa dig lite extra.

Hur är det att gå i Kunskapsskolan?

Genom intervjuerna har vi kommit fram till slutsatsen att Kunskapsskolan är en skola med ett koncept som passar alla elever. Skolans arbetssätt utgår från varje elevs utvecklingsnivå och förmåga. Skolan anpassas till eleven och inte tvärtom. Nästan alla elever anser sig få det stöd och den hjälp som de behöver.

Hur många elever går på Kunskapsskolan i Borås?

– Det går totalt 570 elever på skolan. 120 elever i årskurs 4-5 och 450 elever i årskurs 6-9. Vi är treparallelliga i årskurs 4 och 5 för att sen utöka till femparalleligt från årskurs 6.

Vad innebär kunskap?

Kunskaper definieras som ett slags grundläggande vetande, fakta, tillsamman med förståelse. Färdigheter skiljs ut från kunskaper och kan vara både kognitiva och praktiska. Ibland förs också termen förmåga till färdigheter.

Hur många står i kö till Kunskapsskolan?

– Vi tar in elever utifrån vår kö så det beror på din köplats. Om du vill veta hur stor chans det är för ditt barn att komma in utifrån ditt barns köplats är du välkommen att kontakta vår koordinator Marika Sabo.

Hur bra är Sveriges skola?

Sverige ligger över genomsnittet i OECD-länderna i både naturvetenskap och läsförståelse. I läsförståelse är det framför allt de lågpresterande eleverna som står för resultatförbättringen. Elever med utländsk bakgrund, särskilt utlandsfödda, har förbättrat resultaten mer än elever med inhemsk bakgrund.

Hur många elever Kunskapsskolan?

– Det går cirka 520 elever på skolan totalt. Det här läsåret har vi ungefär 200 elever i årskurs 4-6 och 320 elever i årskurs 7-9.

När börjar skolan i Borås 2021?

Läsårstider 2021-2022

Läsårstider Start Avslutning
Läsårets första skoldag 17 augusti 2021 (tisdag)
Höstlov 1 november 2021 (måndag) 5 november 2021 (fredag)
Jullov 22 december 2021 (onsdag) 10 januari 2022 (måndag)
Sportlov 14 februari 2022 (måndag) 18 februari 2022 (fredag)

Share this post