Populära

Ar det lagligt att aga en igelkott?

Är det lagligt att äga en igelkott?

De flesta känner inte till att det är tillåtet att ha en igelkott som husdjur. De igelkottar som finns naturligt i Sverige är fridlysta men man kan välja att köpa en pygméigelkott från Afrika om man vill ha en egen igelkott hemma. Igelkottar har en livslängd på mellan 6 -10 år.

Kan man ha en igelkott som husdjur i Sverige?

Att ta hem igelkottar för att hålla som husdjur har blivit populärt – men det är olagligt. Jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet får in många samtal från människor som undrar hur de bäst kan flytta och ta hand om de rödlistade djuren.

Hur får man en igelkott som husdjur?

Du kan köpa tama igelkottar genom några få uppfödare här i Sverige. De söta, små husdjuren kostar mellan 2000 – 4000 kronor. Honor är dyrare än hanar. Rasen som går att köpa är den afrikanska pygméigelkotten.

Kan man göra igelkottar tama?

Och när det gäller tamheten, självklart kan dom bli tama. Igelkottar är smidiga, sociala och trevliga djur, beroende själv på hur man väljer att forma dom. Alltså, lägger du ner mycket tid och arbete på din igelkott så kan du med gått samvete känna dig stolt över att äga en social och mycket trevlig tamigelkott.

Hur mycket kostar en igelkott?

Att köpa en igelkott hos uppfödare kostar ca 2000-4000 SEK beroende på färgsättning och kön. Honorna är dyrast.

Varför får man inte ha igelkottar som husdjur?

– Det är olaga jakt. Att fånga ett djur och ta hem det är att ta det ur sin naturliga miljö och det är en form av jakt. För att bedriva jakt så ska man ha jaktlicens, jakträtt, det ska vara definierad jakttid. Det har vi inte i Sverige på igelkott, säger Forshage.

Är det lagligt att ha en ekorre som husdjur?

I takt med ökad popularitet som husdjur börjar det nu komma framavlade färgvarianter. I det vilda är flygpungekorrar strikt nattaktiva och lämnar sällan sitt bo dagtid. De är mycket sociala och lever i grupper om upp till 12 individer. Livslängden i fångenskap kan bli 10-12 år.

Var kan man köpa en afrikansk Pygmeigelkott?

Var kan man köpa afrikanska pygmeigelkottar? En afrikansk pygmeigelkott kostar i oftast minst 1 000 SEK. I Tyskland finns det några uppfödare för vitmagade igelkottar. Du hittar information på respektive uppfödares hemsida.

Hur gammal blir en Pygmeigelkott?

En afrikansk pygméigelkott blir ca 17-23 cm lång och väger ca 250-600 gram som vuxen. Den lever ca 6-10 år. Blir igelkotten skrämd av något spärrar den ut taggarna som sticks.

Vad ska man ge en igelkott?

Ge igelkotten mat: hund- eller kattmat, matrester, vatten – inte mjölk. Var försiktig när du använder olika skärande redskap under buskar och snår eller i högt gräs där igelkottar ofta söker skydd dagtid.

Hur gammal blir en igelkott?

Erinaceus: 2 – 5 årIgelkottar / Livslängd

Share this post