Blogga

Kan man duscha samma dag som man tatuerat sig?

Kan man duscha samma dag som man tatuerat sig?

Du kan duscha med en ny tatuering. Men undvik att få för mycket vatten på tatueringen. Om du får tvål eller schampo på din tatuering: spola bort det snabbt. Simma, vare sig det är i en pool, sjö eller saltvatten – skall undvikas i minst 2 veckor.

När ska man ta bort plasten på tatueringen?

Låt plasten Tegaderm sitta på 1-3 dygn efter ditt tatueringstillfälle. Är du överkänslig mot plåster eller liknande skall Tegaderm inte användas. Om det samlas sårvätska under plasten går det utmärkt att ta bort det tidigare (dock tidigast 3 timmar).

Hur länge ska man vila efter tatuering?

Under tiden den läker är tatueringen ett öppet sår. Svettas du kan det rinna ner i såret. Svetten drar med sig bakterier ner. Jag rekommenderar att vänta allra minst 4 dagar med att träna efter att ha blivit tatuerad.

Hur länge ska man tvätta och smörja tatuering?

Nu räcker det att bara smörja din tatuering 3-4 ggr/dag till skorporna börjat försvinna. Därefter smörjer du 1-2 ggr/dag i ca 2 veckor. Det tar i regel 7-10 dagar innan din tatuering läker, du känner själv när du inte behöver smörja längre. Nygjorda tatueringar bör inte utsättas för direkt sol på en månad.

Varför har man plast på tatueringen?

Sitter den på bra och är väl försluten rekommenderar jag att du har den på i minst 48 timmar och max 4 dygn. Om plasten börjat rulla av/släppa tidigare än rekommenderad tid så är huden exponerad och bättre att du tar av den tidigare så du kan komma åt att tvätta ordentligt.

Kan man dricka alkohol dagen efter tatuering?

Undvik att dricka alkohol de första dagarna efter tatuering. Alkohol försämrar kroppens läkningsförmåga och immunförsvar. Undvik även sol, bad, bastu och hård träning tills din tatuering har läkt. Det tar i regel 2-3 veckor for tatueringar att läka.

Varför inte Helosan på tatuering?

Dock så har det senare framkommit att Helosan faktiskt gör att sår och tatueringar läker SÄMRE och framförallt LÅNGSAMMARE enligt ny forskning inom läkemedelsverket!

Share this post