Ny

Vad hander om man betalar en faktura tva ganger?

Vad händer om man betalar en faktura två gånger?

Har du betalat din faktura två gånger så kommer beloppet att dras av på din nästkommande faktura, detta sker per automatik och det är inget som du behöver kontakta oss för.

Vad gäller vid fakturering?

En faktura ska innehålla följande uppgifter:

  • Datum för utfärdandet av fakturan.
  • Löpnummer.
  • Säljarens registreringsnummer till mervärdesskatt.
  • Köparens registreringsnummer till mervärdesskatt om köparen är skattskyldig för förvärvet.
  • Säljarens och köparens namn och adress.

När får man makulera en faktura?

Om du vill ta bort en faktura för att den är felaktig kan du makulera den, det innebär att fakturan har kvar fakturanumret eller löpnumret och byter status från ej bokförd till makulerad. Det går alltså inte att helt ta bort fakturan. En makulerad faktura finns kvar och går inte att använda igen.

Vad händer om jag betalar för mycket på en faktura?

betalat för mycket på en faktura gäller som huvudregel att återbetalning ska ske. Detta följer inte av någon lag utan fenomenet, som brukar kallas condictio indebiti, har vuxit fram i rättspraxis. Huvudregeln om återbetalning är dock inte undantagslös.

Kan man använda samma OCR-nummer två gånger?

Kan jag använda samma OCR-nummer för flera olika månader? Nej, OCR-numret gäller endast för en månad. Det skapas ett nytt OCR-nummer varje månad.

Hur specificerad ska en faktura vara?

Varje faktura ska ha ett unikt löpnummer. Löpnumret ska skrivas i en obruten nummerserie under hela företagets räkenskapsår. Till exempel 2014-1, 2014-2, 2014-3 och så vidare. Det är inte giltigt att bara ha datum som fakturanummer.

Hur länge kan man kräva betalning för en faktura?

Ett företag har rätt att kräva betalning från en konsument (privatperson) i upp till tre år. Har du inte betalat för den vara eller tjänst du har köpt spelar det alltså ingen roll om företaget hör av sig efter till exempel ett år för att kräva betalt, du är fortfarande skyldig att betala.

Vad händer när man makulerar en faktura?

En makulerad faktura får statusen Makulerad i översikten över fakturor i programmet. Innehållet på en makulerad faktura kan inte ändras eller tas bort. Däremot är det möjligt att ändra i den egna textkommentaren till den makulerade fakturan.

Kan man annullera en faktura?

Du kan korrigera eller annullera en obetald bokförd försäljningsfaktura, förutsatt att den inte har levererats helt. Detta är användbart om du begår ett fel, eller om kunden begär ett ändring innan utleveransen har slutförts.

Hur sent kan man fakturera en tjänst?

Preskriptionstiden enligt preskriptionslagen är då tio år. Har ni inte avtalat om något annat är det alltså tio år som gäller och ni har gott om tid på er att skicka fakturan. Men avtal mellan näringsidkare brukar ofta innehålla regler som förkortar den långa preskriptionstiden.

Hur ska du betala faktureringsavgiften?

Faktureringsavgift är ett sätt att ta betalt för de administrativa kostnaderna. Du kan bara ta ut en faktureringsavgift av kunden om det har avtalats. Du bör själv kontrollera om du ska betala faktureringsavgift när du får en faktura.

Vem är skyldig att utfärda faktura?

Alla näringsidkare är skyldiga att utfärda en faktura då en vara eller tjänst sålts till en kund, oavsett storleken på beloppet. Faktureringen är reglerad av mervärdeskattelagen, där huvudregeln är att fakturering ska ske vid all momspliktig försäljning.

Har en faktura ett betalningskrav från part till part?

En faktura är ett dokument innehållande ett betalningskrav från en part till en annan part.

Share this post