Populära

Kan man ta D-vitamin och Levaxin?

Kan man ta D-vitamin och Levaxin?

Det går bra att kombinera levaxin med D-vitamin, järn och vitamin B12. D-vitamin är väldigt viktigt för hormoner och dess omsättning, då D-vitamin är ett prohormon.

Vilka vitaminer ska man inte ta tillsammans med Levaxin?

Behandlingseffekten kan påverkas om Levaxin tas samtidigt med vissa andra läkemedel. Järntillskott, kalciumpreparat eller läkemedel som innehåller aluminium och som exempelvis används mot halsbränna, sura uppstötningar eller magsår. Det bör gå fyra timmar mellan intag av dessa preparat och Levaxin.

Kan D-vitamin påverka sköldkörteln?

Brist på D-vitamin är vanligt vid sköldkörtelsjukdom. En nyligen gjord genomgång av flera studier bekräftar att tillskott av vitaminet kan minska nivåer av antikroppar mot sköldkörteln.

Kan man ta omeprazol och Levaxin samtidigt?

Flera läkemedel minskar upptaget av levotyroxin, till exempel omeprazol och andra preparat som minskar magsyran. Om det är möjligt – undvik att ta levotyroxin samtidigt som andra läkemedel (låt det gå minst 4 timmar emellan).

Vad ska man undvika när man äter levaxin?

Också fiberrik mat och koffeinhaltiga drycker som kaffe, te och energidrycker har visat sig försämra upptaget av sköldkörtelhormon. Det bör gå minst fyra timmar emellan när det gäller kalcium– och järntabletter eller stor mängd kalcium-/järnrik mat (för att vara på den säkra sidan).

Vilka vitaminer vid hypotyreos?

Sköldkörteln – Hypotyreos förvärras av B12, D-vitamin och Kalcium. Många som har problem med hypotyreos blir rekommenderade att äta B12, D-vitamin och/eller kalcium. Detta förvärrar tillståndet i sköldkörteln även om man faktiskt har brist på både B12 och D-vitamin.

Vad är det för mat som är dålig för sköldkörteln?

En forskningsstudie från april 2019 visar att autoimmun paleokost kan ge minskade symtom och högre livskvalitet hos personer med Hashimotos sjukdom (hypotyreos). Nu kommer Kokbok för sköldkörteln som bygger på samma principer som tillämpats i den kliniska forskningen.

Share this post