Blogga

Nar skrev Rick Riordan sin forsta bok?

När skrev Rick Riordan sin första bok?

Striden om Olympen är den sista boken i serien om Percy Jackson. En annan serie för både barn och vuxna är Kanekrönikan som skrevs genom en bandspelare….Rick Riordan[redigera | redigera wikitext]

Rick Riordan
Rick Riordan (2007)
Född 5 juni 1964 San Antonio, Texas, USA
Yrke Författare
Namnteckning

Hur växte Rick Riordan upp?

Rick Riordan är född i San Antonio där han idag bor med sin fru och sina två söner. Han har under femton år varit en uppskattad lärare och undervisat i engelska och historia i privata och kommunala skolor. År 2002 belönades han med Master Teacher Award. Idag är han författare på heltid.

När blev Rick Riordan författare?

Han arbetade som lärare i 15 år innan han gick över till att vara författare på heltid. Idén till Percy Jackson fick han när hans son ville höra godnattsagor om grekiska hjältar och gudar. Rick berättade, men till slut fick han slut på myter och berättelser. Då fick han idén till en egen historia, den om Percy Jackson.

Vem har skrivit Percy Jackson?

Rick RiordanPercy Jackson / Författare
Vem skulle du vilja ha som guide till den grekiska mytologin? Percy Jackson såklart! Rick Riordan har skrivit en oumbärlig faktabok med Percy som ciceron. Om du gillar skräckfilm, blodbad, monster och kannibalism är detta boken för dig.

Vart bor Percy Jackson?

Percy Jackson – Född till hjälte Där kommer plötsligt Grover, Percys vän, och knackar på. Alla tre blir jagade av en minotaur och Percy hamnar i halvblodslägret, en sommarkoloni för halvblod, det vill säga personer med en mänsklig förälder och en gud till förälder.

Hur gammal är Percy Jackson?

Percy är en 12-åring med dyslexi och ADHD – och har lite problem med sin verklighetsuppfattning. Så när det dyker upp monster i hans liv vet han inte vad han ska tro. Det visar sig att de grekiska gudarna fortfarande tar aktiv del i människornas liv, och en av dem är Percys pappa.

Vart kan man se Percy Jackson?

Percy Jackson och Kampen om åskviggen – Film online på Viaplay.

Hur gammal är Percy Jackson i första boken?

Karaktärsbeskrivning Percy Jackson, tolv år, son till Poseidon och hjälte i denna berättelse. Annabeth, tolv år och dotter till Athena.

När utspelar sig Percy Jackson?

Percy Jackson

Percy Jackson & Olympierna
Författare Rick Riordan
Originalspråk Engelska
Land USA
Genre Fantasy noveller

Var utspelar sig Percy Jackson?

Halvblodslägret är ett ställe där halvgudar som Percy får skydd och träning för att bli hjältar och lyckas besegra monstren. Halvblodslägrets ledare är den mytomspunna kentauren Keiron som bland annat tränade den grekiska mytologins hjältar som Herakles och Jason.

Share this post