Frågor

Vad hander om man kor med overlast?

Vad händer om man kör med överlast?

För avgiftspliktig överlast tas avgift ut med ett grundbelopp om 2 000 kr samt därutöver med ett belopp beräknat för varje axel, boggi eller trippelaxel enligt ett särskilt fastställt sätt. Överlastavgift för motordrivet fordon påförs ägaren. Överlast för släpvagn påförs ägaren av det fordon som släpvagnen dras av.

Vilken är den bästa vinter husvagnen?

Efter Kabes vredesutbrott mot denna tidning efter testen där Cabby vann så hänvisade man sedan till en dansk test på sin hemsida. I den testen fick Cabby som hittills enda märke 10 poäng av 10 möjliga för just vinteregenskaper. Just uttrycket vinteregenskaper är viktigt i det här sammanhanget.

Vad kostar överlast husbil?

Inga marginaler Generellt beräknas överlast i procent av fordonets totalvikt. Det betyder att tio procent motsvarar 350 kilo, men straffsatsen börjar ofta redan på noll, det vill säga utan någon marginal. Redan en procent ger alltså böter i en del länder.

Kan man bli av med körkortet vid överlast?

Är det olovlig körning, det vill säga att du saknade körkortsbehörighet för ett sådant fordon du behövt för att köra ”lasten”, är det i sig grund för att återkalla körkortet. Är det däremot enbart överlast, är detta inte något som i normalfallet återkallar körkortet.

Vad händer om man kör med för tungt släp?

Straffrättsligt innebär olovlig körning med ”fel” släp att du kommer att dömas till böter. När domen vunnit laga kraft är det upp till Transportstyrelsen att bedöma om det finns skäl att återkalla körkortet.

Vad hände med Cabby?

Husvagnstillverkaren Cabby har försatts i konkurs. – Det är tråkigt och vemodigt. Det är vi alla överens om, säger Svein Valheim, vd Cabby Caravan AB till SVT. Enligt SVT Värmland fick Cabbys vd Svein Valheim under torsdagen den sjunde januari besked av banken att de återkallar de rullande krediterna.

Vem tillverkar Solifer husvagnar?

– Solifer är från början finskt, tillverkas i Tyskland men säljs inte i Sverige. Polarvagnens huvudmarknad är Sverige, Norge och Danmark.

Vilka husvagnar är vinterbonade?

Med HYMER till vintercamping. Alla HYMER husbilar är redan vinterbonade när de levereras. Och även våra HYMER camper vans är vinterbonade med motsvarande specialutrustning och därmed utmärkt predestinerade för vintercamping.

Kan man sänka totalvikten på en husbil?

Vid möjlighet till höjning eller sänkning av totalvikten på en husbil så måste fordonet genomgå en registreringsbesiktning där ett intyg med den nya totalvikten visas upp – samt att en ny typskylt med de nya uppgifterna måste monteras på fordonet.

Vad kan påföljden bli för en chaufför som framför ett fordon som är överlastat?

Inom den tunga trafiken kan överlaster bli mycket kostsamma för åkeriet – i form av överlastavgifter. Men så är det inte vid lätta transporter. Här får chauffören ta hela smällen. Redan vid 41 procent överlass utdöms maxböter – 4 000 kronor.

Share this post