Frågor

Kan man tvatta Soffkladsel i maskin?

Kan man tvätta Soffklädsel i maskin?

Avtagbar soffklädsel kan tvättas i maskin En del kan tvättas i upp till 60°, medan andra måste handtvättas. Det brukar allid stå tvättråd på insidan av tyget, så titta där först, annars får du ringa återförsäljaren.

Kan man ha vit soffa?

Köp vitt skinn eller undvik, är även mitt råd. Grått eller beige klarar sig mycket bättre, minska skavank syns direkt på vitt och en skitig soffa stör man sig säkert enormt på, om man vill ha rent o fint hemma – inom ens rimliga mått.

Hur tvätta soffa utan löstagbar klädsel?

Blanda vatten med 1/10 ättika och pensla över fläckarna försiktigt som förbehandling. Sedan tar du det som du använder som tvättmedel (Såpa, galltvål eller annat tvättmedel helst med miljömärkning) och tvätta fläckarna. Var försiktigt med mängden vatten du använder på stoppade möbler.

Kan man tvätta kuddfodral?

Vanligt tvättmedel innehåller enzymer som tar bort det naturliga fettet som finns i fjädrar och dun som faktiskt är det som hjälper till att isolera värmen. Tvätta i 60 grader Celsius och avsluta med en lätt centrifugering. Torktumla täcket och/eller kudden tillsammans 3-4 tennisbollar, så kallade torkbollar.

Hur får man bort fläckar på ljus soffa?

Få bort fläckar på en tygsoffa Gnid in fläcken rejält med flytande koncentrerad galltvål på en fuktig svamp, låt verka ca 15 minuter. Gnid in igen och upprepa om det behövs. Badda efter med vatten tills allt lödder är borta. Tryck ur vattnet med hushållspapper.

Hur ofta impregnera soffa?

Vi rekommenderar alltid våra kunder att impregnera sin soffa innan användning för att få ett gott skydd mot smuts och fläckar. Detta kan upprepas med tiden om man känner att resistensen mot vätska försämrats. Testa gärna med att skvätta lite rent vatten på soffan och se hur den reagerar.

Varför impregnera soffa?

Vardaglig skötsel En bra start är att impregnera din soffa innan du börjar använda den. På så vis skapar du ett bättre skydd mot både smuts och väta. Impregnera gärna din soffa med jämna mellanrum, men se till att rengöra soffan ordentligt innan.

Share this post