Ny

Vem ar BOSI?

Vem är BOSI?

I samband med att mamman friades från brottsmisstanke tystnade rapporteringen men något som höll kvar vid historien var Erik Wiman, reporter på Expressen. Han har fortsatt att följa pojken Bosi, som lämnade skolan som 13-åring och hittades som vuxen man i sin mammas lägenhet, 28 år senare.

Hur beskrivs Shmuel?

Shmuel bor i ett överskridande, smutsiga barack övervakas av grymma och brutala vakter. Båda pojkarna föddes den 15 april 1934 till kärleksfulla föräldrar. Bruno föddes i Nazi-regerade Tyskland föräldrar på ”rätt” sida av Hitlers regim. Shmuel föddes i Polen judiska föräldrar.

Vem var Brunos pappa?

Hans far är SS-officer och blir kallad till tjänst i ett av nazisternas koncentrationsläger och hans familj måste flytta dit. Uttråkad av den nya tillvaron börjar Bruno en dag att ge sig ut på upptäcktsfärd i skogen vid huset; där finner han en jämnårig judisk pojke i randig pyjamas sittande bakom ett taggtrådstängsel.

Hur gick det för BOSI?

Som 13-åring försvann Bosi från skolan och Socialtjänstens försök att utreda situationen och få tillbaka honom misslyckades. Han blev sittandes isolerad i familjens lägenhet i Haninge, södra Stockholm. – Där fanns en social fobi från början. Skolan gick först ganska bra men efter ett tag kändes det för stort för honom.

Hur gammal är Bruno I Pojken i randig pyjamas?

När du läser Pojken i randig pyjamas kommer du att få ge dig ut på en resa tillsammans med en nioårig pojke som heter Bruno. (Även om boken inte är skriven just för nioåringar.)

Vad får vi veta om Shmuel?

Shmuel berättade om bakrunden till hans familjs flytt. Vad får vi reda på om vad som har hänt tidigare i Shmuels liv? Det vi får reda på är att han ursprungligen kommer ifrån Polen och bodde med sin mamma, pappa och sin bror, Josef, i en liten lägenhet.

Vad tror Bruno om människorna i uniform och människor i pyjamas?

“Pojken i randig pyjamas” beskriver barnet så som vi vill att ett barn ska vara. Ett oskrivet blad. En genuint god liten ny människa, ännu opåverkad av ideologier och utan fördomar. Bruno uppfyller den idealbilden med sina stora blå ögon som vidöppet upptäcker och insuper världen.

Vad vet Bruno om hans pappas jobb?

Bruno bor i Berlin med sin storasyster Gretel och mamma och pappa. De lever ett lyckligt familjeliv men när de pratar i skolan om vad föräldrarna jobbar med så upptäcker Bruno att han knappt vet vad hans pappa gör. Men en sak vet han och det är att Furien har stora planer för pappa.

Vad är Brunos pappa?

Brunos pappa är officer i tyska armén under andra världskriget. Pappan blir förflyttad från Berlin ut till landet och hela familjen flyttar in i en ny tjänstebostad intill det koncentrationsläger som pappan blivit kommendant över.

Vem är pappan i Pojken i randig pyjamas?

Medverkande

Vera Farmiga Elsa, Brunos mor
David Thewlis fadern
Rupert Friend löjtnant Kotler
David Hayman Pavel
Asa Butterfield Bruno

Share this post