Frågor

Hur ofta kan man anvanda Xyloproct?

Hur ofta kan man använda Xyloproct?

Hur du använder Xyloproct Rektalsalva: Stryks på i och kring ändtarmsöppningen en eller flera gånger dagligen. Det går även bra att använda rektalsalvan vid smärtsamma tarmtömningar. Man kan använda upp till 6 gram rektalsalva per dygn. Rektalsalvan är lätt att tvätta av med vatten.

Hur länge kan jag använda Xyloproct?

För att minska blödning och behandla både klåda och inflammation kan du välja Xyloproct eller Scheriproct. Dessa läkemedel finns antingen som stolpiller som du för in i ändtarmen, eller som salva som du smörjer på hemorrojderna och runt ändtarmsöppningen. Vanligtvis använder man läkemedlen i två till tre veckor.

Kan man få bort hemorrojder själv?

Hemorrojder försvinner oftast av sig själv men om du lider av besvären kan du behandla med receptfria läkemedel i form av stolpiller och salva som brukar göra dig symtomfri på några veckor. Om det känns obehagligt och gör ont att gå på toaletten kan Xylocain som bedövar hjälpa till vid toalettbesök.

Hur ofta kan man använda Scheriproct?

Rektalsalva används vanligen två gånger dagligen, under den första behandlingsdagen t.o.m. fyra gånger om dagen. När symptomen har lindrats, räcker det ofta att använda salvan en gång om dagen.

När Xyloproct inte hjälper?

Du ska kontakta läkare om det inte har skett någon förbättring efter 2-3 veckors behandling med Xyloproct. Om huden runt ändtarmsöppningen blir irriterad eller börjar blöda bör du avbryta behandlingen och kontakta läkare.

Hur behandlar man hemorrojder själv?

Vad kan jag göra själv?

  1. Drick vatten, ät fiberrik mat. Förstoppning ökar besvären om du har hemorrojder.
  2. Rör på kroppen. Det går att förebygga besvär av hemorrojder genom att du regelbundet rör på kroppen.
  3. Undvik påfrestningar.
  4. Tvätta bara med vatten.
  5. Tryck försiktigt.
  6. Lindra besvären.

Hur får jag bort hemorrojder?

Hemorrojderna opereras bort, oftast med elektrisk kniv eller sax (diatermi). Man blir vanligen sövd. Såret lämnas öppet och får läka av sig själv. Vid operationen sätts ofta en blodstillande tamponad in, som sedan löses upp av sig själv.

Hur länge håller Scheriproct?

Du ska kontakta läkare om det inte har skett någon förbättring efter 2-3 veckors behandling med Scheriproct. Scheriproct ska inte användas under mer än 4 veckor för att minska risken för att huden runt ändtarmen förtunnas.

Share this post