Rekommendationer

Far tandlakare saga till ens foraldrar att man snusar?

Får tandläkare säga till ens föräldrar att man snusar?

Tystnadsplikt gäller: för alla inom vården, alltså även praktikanter, studenter, administrativ personal etc. även mot patientens anhöriga och andra närstående.

Hur gör man så att tandläkaren inte ser att man snusar?

Lössnus påverkar tandköttet mer än vad påssnus gör. Det finns också snussorter som innehåller olika mängd nikotin. För den som vill sluta snusa kan det vara en god idé att börja med nikotinfritt snus under en övergångsperiod.

Hur ska jag berätta för mina föräldrar att jag snusar?

Svar:

  1. Skulle säga att det är svårt att berätta det för sina föräldrar men försök att fråga din pappa om han skulle tillåtit sitt barn att snusa eller vad han skulle gjort om hans barn gjorde det.
  2. Är i exakt samma situation som du, har snusat i flera år och föräldrarna är lyckligt ovetande.

Hur vet jag om mitt barn snusar?

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Bakom UMO står alla regioner. På hemsidan kan du hitta information om rökning och snusning.

Är lyft Snus farligt?

Även i munhåla, hals, magsäck och bukspottskörtel ökar man risken för cancer samt att nikotinet kan påverka ditt blodtryck och leda till sämre blodcirkulation.

Var ska man gömma snus?

Drygt en miljon svenskar snusar….Brukar du förvara ditt snus på något särskilt ställe?

  • 86% uppger att de brukar förvara snuset i kylen eller frysen.
  • 9% har ett särskilt skåp för sitt snus.
  • Endast 5% uppger att de inte förvarar snuset på något särskilt ställe.
  • 2% uppger att de förvarar snuset på andra ställen.

Hur får man sitt barn att sluta snusa?

Prata om hur ditt barn ska förhålla sig till kompisar som röker eller snusar. Prata om belöningar för tobaksfrihet – sätt upp mål tillsammans. Prata om hur tobak påverkar utseendet, dålig hy, sämre kondition, fula tänder och dålig andedräkt. Betona självständigheten som följer av att inte använda tobak.

Vad händer med barn som röker?

Ett spädbarn som blir utsatt för passiv rökning löper större risk att drabbas av plötslig spädbarnsdöd. Barn i rökiga miljöer har också större risk att få besvär i luftvägarna, öroninflammation och lungsjukdomar. Röken från vattenpipa är lika skadlig som annan tobaksrök. En helt rökfri miljö är det bästa för hälsan.

Share this post