Blogga

Vad ar 999?

Vad är 999?

999 är ett officiellt nödnummer som används i flera länder. Numret tillämpas i Storbritannien, Irland, Polen, Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Macao, Bahrain, Qatar, Bangladesh, Botswana, Ghana, Kenya, Hongkong, Malaysia, Mauritius, Singapore, Zimbabwe, Swaziland samt Trinidad och Tobago.

Vad hände år 999?

16 december – Adelaide av Italien, helgon. Tore Hjort, norsk hövding. Subh, mor och regent till kalifen i Cordoba. Adelheid av Burgund, tyskromersk kejsarinna, helgon och regent.

Vad kommer efter 999 999 999?

999 (niohundranittionio) är det naturliga talet som följer 998 och som följs av 1000. 999 är det största tresiffriga talet med basen 10.

Vad är nödnumret i USA?

Ett nödnummer är ett telefonnummer som leder till en alarmeringscentral, i Sverige SOS Alarm. Nödnummer används för nödsamtal. I hela EU (europeiska unionen) används 112 som nödnummer. I USA och Kanada används nödnumret 911.

Vad kommer efter 999 miljoner?

För tusen miljoner har vi ordet miljard. I USA – och numera även i Storbritannien – går det tusen miljoner på en billion. Sedan går det tusen billions på en trillion och så vidare.

Hur länge har 911 funnits?

När de två flygplanen flög in i World Trade Centre i New York på morgonen den elfte september 2001 blev det startskottet för en ny tidräkning i kampen mot terrorismen i världen. Många minns händelsen och var man befann sig.

Vad är larmnumret?

Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. En nödsituation är när du snabbt behöver hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.

Vad är Iman inom islam?

Den består i att man erkänner sin tro på Allah som den ende guden. Den som ska övergå till islam ska säga följande ord i närvaro av minst två muslimska vittnen: “Det finns ingen gud utom Gud och Muhammed är hans profet“. Trosbekännelsen innebär en förpliktelse att lyda Gud och att följa profeten.

Vad kommer efter Sextillion?

– Läs mer i Wikipedia och i en artikel i Språktidningen. – Se också crore och lakh….långa skalan.

Namn Värde Engelskt namn (den korta skalan)
biljon 1012 trillion
tusen biljoner (för biljard etcetera, se nedan) 1015 quadrillion
triljon 1018 quintillion
tusen triljoner 1021 sextillion

Share this post