Populära

Vad kan man anvanda istallet for timjan?

Vad kan man använda istället för timjan?

Liknande ingredienser

  • Oregano.
  • Mejram.
  • Basilika.
  • Dragon.

Vad är Salviasås?

Salvian används ofta i kombination med andra kryddor som exempelvis rosmarin. Salvians smak är ett bra komplement till feta ingredienser då fettsmaken dämpas och passar därför bra till exempelvis kött, fläsk och anka. Den passar även bra till soppor, lamm och kyckling.

Hur hackar man timjan?

Det går att använda flera olika typer av knivar till att skära örter. Jimmi föredrar en allround kockkniv, men det går lika bra att använda en mindre grönsakskniv. Global har också tagit fram en liten örthacka som ett smidigt alternativ.

Vad är Kryddsalvia bra för?

Menopaus. Liksom rödklöver innehåller salvia små mängder ämnen som liknar det kvinnliga könshormonet – östrogen. Detta kan hjälpa till att underlätta klimakteriebesvär och korrigera hormonbalansen. Om du lider av nattsvett och vallningar på grund av klimakteriet, finns det en god chans att salvia kan minska besvären.

Hur klippa ner Salvian?

Tidig vår är en bra tid att beskära salvian. Om löven klipps bort innan vintern kan växten få det svårt att övervintra. Nu i februari kan skotten klippas ner till ungefär 5 cm. När du har beskurit salvian och vädret blir bättre kommer den att skjuta nya skott och bli yvigare.

Vad kan man göra med rosmarin?

Rosmarin är en populär krydda, särskilt i det italienska och franska köket. Den passar bra till lamm, kött- och fågelrätter men också till grönsaksrätter, ofta tillsammans med tomat och olivolja. Rosmarin har även en förmåga att dämpa smak av fett och används därför ofta till feta köttsorter såsom fläsk.

Hur länge håller färsk rosmarin?

Förvaring & hållbarhet De flesta örter ska förvaras i kylskåp, 5-8 grader C. De håller ca en vecka (från odling) om örten förvaras på rätt sätt.

Share this post