Frågor

Ar naspiercing farligt?

Är näspiercing farligt?

Är det farligt att göra hål i näsan? Om man går till en professionell piercingstudio så är det inte farligt att pierca sig oavsett vilken piercing man väljer. Att pierca näsan har inga risker eller biverkningar så länge man sköter om piercingen enligt de råd man får när man gör den.

Hur lång tid tar det för en Näs piercing att läka?

Det är helt normalt och lägger sig efter någon dag. Men det är viktigt att ta hand om det nya hålet ordentligt så det inte blir infekterat. Det tar minst fyra veckor för hålet att läka tillräckligt mycket för att du ska kunna byta till ett annat nässmycke.

Hur länge kan man gå utan näspiercing?

Näsvingen kan ta ungefär 3 – 6 månader att läka, men ibland upp till 1 år. De är även en av de piercings som drar ihop sig snabbast, även efter läkning, så om du har tänkt att gå utan något smycke i under arbete om någon månad, så får du tänka om eller i alla fall skaffa en retainer.

Vad ska man göra rent Näspiercings med?

Utöver piercingspray så rekommenderar vi att du tvättar din piercing med parfymfri tvål och vatten några gånger i veckan. Målet då är INTE att tvätta bort skorpor som sitter fast på huden utan snarare bara tvåla in lätt, låta tvålen verka en halvminut och sen spolar rent med ljummet vatten.

Kan man dö av näspiercing?

Personer med nedsatt immunförsvar, skadade hjärtklaffar, hudsjukdom eller protesbärare bör avrådas från piercing. Då immunbristsjukdomar och klaffel länge går odiagnostiserade tillråds generell restriktivitet. Piercing genom slemhinnor verkar utgöra en särskild risk där allvarliga komplikationer kan bli följden.

Kan näspiercing växa igen?

Det tar upp till ett år innan hålet är helt läkt, så tänk på följande: Var aldrig utan nässmycke, eftersom hålet kan krympa och/eller växa igen. Var försiktig vid byte av nässmycke. Eftersom huden som har bildats inuti hålet är tunn och skör, är det lätt att huden skadas och att det uppstår en infektion.

När kan man byta smycke i Näsvingen?

Du, i samråd med din piercare, väljer var på näsvingen du önskar placera din nya piercing. Näsvingen tar normalt 2-4 månader att läka. Du kan oftast byta läksmycket till något annat allergivänligt smycke efter ett par månader beroende på hur det känns och ser ut.

Hur snabbt växer en näspiercing igen?

Kan Näspiercing växa igen?

Hur rengör man sin piercing?

De vanligaste sätten att rengöra av en ny piercing är: Saltlösning enligt rekommendation, man kan blanda själv och blötlägga piercingen, man kan även köpa färdig lösning i sprayform: H2Ocean piercing aftercare spray som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler.

Hur får man bort infektion i piercing?

Vid infektion rekommenderas i de flesta fall att piercingsmycket lämnas kvar för dräneringens skull. Om antibiotika blir aktuellt bör flukloxacillin användas som förstahandsmedel.

Kan man dö av piercing?

I värsta fall kan det uppstå blodförgiftning och till detta kommer risken för att överföra sjukdomar som HIV och gulsot via instrumenten. Förutom detta kan det ske mekaniska skador på de ställen där man har blivit piercad.

De flesta komplikationer efter piercing är lindriga, men en risk för allvarliga komplikationer föreligger, särskilt då ingreppet innefattar brosk- och slemhinnepenetration. Immunsupprimerade samt personer med riskfaktorer som implantat eller hudsjukdom bör avrådas från piercing.

Share this post