Allmänning

Vill inte gora nagon besviken?

Vill inte göra någon besviken?

Du vill inte göra någon besviken genom att svara ”nej” Även det som känns obehagligt får oss att agera. Det som vi är rädda för skyr vi. Bakom din naturliga impuls att säga ”ja” kan det därför dölja sig en rädsla för att säga ”nej” och som en följd behöva möta den andres besvikelse.

Hur inser man att man förtjänar bättre?

Det är aldrig för sent att göra en förändring. Det är viktigt att komma ihåg att hjärnan, framförallt området som ansvarar för känslor och tillgivenhet, generellt sett är motvillig att förändras. Därför säger du till dig själv att du ska “härda ut lite längre” och att “saker och ting kanske blir bättre”.

Hur man inte blir besviken?

Tänk på allt du faktiskt kan göra med tiden du förlorar på att tycka synd om dig själv. Om du absolut måste tycka synd om dig själv ett tag – bestäm hur länge det får pågå och sluta sedan. Genom att göra saker och fokusera på dem så släpper smärtan snabbare och du får något fräscht att tänka på istället.

När man inte vill göra någonting?

Att ta en promenad, eller motionera på något annat sätt kan ge dig ny energi och hjälpa dig att komma på andra tankar. Fysisk aktivitet gör också att du sover bättre. Ta gärna promenader eller cykelturer mitt på dagen när det är som ljusast. Att ha bra belysning hemma och på arbetet kan också påverka humöret positivt.

Hur inser man sitt eget värde?

Nyckeln ligger i att inse att du duger genom att bara vara, allt annat är mindre väsentligt. Prestationer är bara yttre faktorer som ger människor ett tillfälligt upplyftande av sig själv, därför jagar man det gång på gång.

Är en besvikelse korsord?

Synonymer till besvikelse

  • missräkning,
  • frustration,
  • skuffelse,
  • snopenhet,
  • besvikenhet,
  • motgång,
  • bakslag,
  • desillusion.

Kan inte hantera besvikelse?

Det är naturligt att tycka synd om sig själv när man blir besviken men om du gör det för länge slösar du bara bort tiden. Tänk på allt du faktiskt kan göra med tiden du förlorar på att tycka synd om dig själv. Om du absolut måste tycka synd om dig själv ett tag – bestäm hur länge det får pågå och sluta sedan.

Share this post