Frågor

Hur ar Lunden?

Hur är Lunden?

Lunden är en stadsdel och ett primärområde i stadsområde Centrum i Göteborgs kommun, beläget omedelbart öster om centrala staden. Lunden gränsar (medsols) i norr till stadsdelarna Olskroken och Bagaregården – i öster till Kålltorp och Torp – i söder till Bö och i väster till Gårda.

Hur är det att bo i Lunden Göteborg?

Bort mot Kålltorp, Strömmensberg och Munkebäck är också trevliga. Ligger i anknytning till Lunden. Bor själv i dessa trakter och är i farten att köpa nytt. Här går det att få tvåor för mellan 2 – 3 milj och givetvis hyresrätter.

Är Lunden ett bra område?

Norr ut finns området kring centralen/Stampen och Redbergsplatsen/Lunden. Västerut finns det flest områden och det är också i dessa som erbjuder ett visst eget utbud av restauranger och barer. Framförallt är Linne och Majorna mycket populära tillhåll.

Hur är det att bo i Olskroken?

Än idag är området rikt på trevliga, välbesökta kvarterskrogar och caféer som kännetecknas av välkomnande stämning och gästfrihet. Det är enkelt att slinka förbi på en enkel men vällagad middag en vanlig tisdagskväll, eller möta vännerna över en kopp kaffe på något av caféerna. I Olskroken duggar parkerna tätt.

Vilken stad ligger närmast Göteborg?

Centralort är Göteborg. Kommunen ligger i huvudsak i de västra delarna av landskapet Västergötland medan delar av Hisingen ligger i södra Bohuslän. Genom kommunen rinner Göta älv medan Nordre älv i norr utgör gräns till Kungälvs kommun. I väster gränsar Göteborg till Kattegatt.

Är munkebäck ett bra område?

I Munkebäck/Vidkärr bor du i ett lugnt men ändå centralt beläget område med bra service och goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg. Områdets närhet till vacker natur och Delsjöområdet med sina motionsspår och fritidsaktiviteter gör att många väljer att bo här.

Är Johanneberg ett bra område?

Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i. Om du inte vill ta dig ner till centrum finns kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet.

Hur är det att bo i Kålltorp?

Här finns det bästa av alla världar: liv och rörelse, trivsamt gemyt, bra kommunikationer och samtidigt omedelbar tillgång till alla de möjligheter som Delsjöområdet erbjuder. Stadsdelen Kålltorp planlades i början av förra seklet och gatubilden är i stort sett oförändrad sedan dess.

Vilka områden vill man inte bo i Göteborg?

Kortedala, Bergsjön, Angered, Frölunda, Biskopsgården, hammarkullen, hisingen(eriksberg är ok). Rent spontant skulle jag undvika dessa områden. Visst det finns okej områden inom något av ställena. Men det är ju inte lätt för dig som nyinflyttad att veta vilka.

Vilka kommuner gränsar till Göteborg?

Kranskommuner till Göteborgs kommun är i söder Kungsbacka kommun i Hallands län, Mölndals kommun och Härryda kommun i före detta Göteborgs och Bohus län, i öster Partille kommun i före detta Göteborgs och Bohus län och Lerums kommun i före detta Älvsborgs län samt i norr Ale kommun i före detta Älvsborgs län och …

Vad är sydvästra Göteborg?

Primärområden i Lundby: Eriksberg, Kvillebäcken, Kyrkbyn, Kärrdalen, Lindholmen, Rambergsstaden, Slättadamm.

  • Primärområden i Västra Hisningen: Arendal, Björlanda, Hjuvik, Jättesten, Länsmansgården, Nolered, Norra Biskopsgården, Svartedalen, Södra Biskopsgården.
  • Hur är det att bo i Munkebäck?

    Share this post