Populära

Hur manga terminer lakarprogrammet?

Hur många terminer läkarprogrammet?

Läkarprogrammet är med sina elva terminer en av de längsta grundutbildningarna på svenska universitet. 5,5 års heltidsstudier leder fram till läkarexamen.

Hur länge finns man i belastningsregistret ringa narkotikabrott?

Du har blivit fälld för ringa narkotikabrott och blivit ålagd dagsböter. Böter ska gallras fem år efter domen, beslutet eller godkännandet av strafföreläggandet eller föreläggandet av ordningsbot. Undantag från femårsperioden görs om du under den tidsperioden blir dömd för ytterligare brott.

Vilka ämnen har man i läkarprogrammet?

Grundläggande behörighet samt Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2 och Matematik 4 eller Matematik D. Läkarprogrammet vid Örebro universitet har fokus på att förebygga och behandla ohälsa utifrån dagens och morgondagens behov. Vi lyfter fram evidensbaserad hälso- och sjukvård samt forskning.

Hur lång tid tar det att bli överläkare?

Överläkare är en tjänstetitel för en tjänst som innebär ett ledningsansvar. Det är en tjänst man söker så det finns ingen bestämd väg dit. Men först måste du bli specialistläkare. För att bli specialistläkare måste du först utbilda dig till läkare på universitet/högskola, den utbildningen är 5,5 år lång.

När försvinner man ur belastningsregistret?

Enligt 18 § får en uppgift dock som senast gallras 20 år efter den dom som föranledde att uppgiften fördes in i registret. Paragrafen menar alltså att uppgifterna om dig får finnas kvar i registret längre än 5 år (som är gallringstiden för böter) om du begår nya brott som förs in i registret.

Hur länge sitter drograttfylla i registret?

Om personen döms till fängelse för drograttfyllan, så är brottet kvar i registret i 10 år oavsett ålder (LBR 17 §). Utdömd skyddstillsyn eller villkorlig dom är kvar tio år i registret om personen är 18 år eller äldre, medan det är kvar i fem år om personen är under 18 år.

Share this post