Frågor

Vad gor en offentlig upphandlare?

Vad gör en offentlig upphandlare?

Som offentlig upphandlare spelar du en avgörande roll i organisationens möte med marknaden och för de inköpsavtal som tecknas. Du är social samtidigt som du jobbar med detaljfrågor under eget ansvar. Du kan hålla många bollar i luften men också vara förberedd på att fördjupa dig inom komplexa frågor.

Vad kan man bli efter offentlig förvaltning?

Programmet Offentlig förvaltning och ledning ger dig kompetens för att arbeta som utredare, handläggare, administratör, projektledare eller chef. Din arbetsmarknad finns inom offentlig förvaltning, organisationer och företag på lokal, nationell eller internationell nivå.

Vilka ingår i den offentliga sektorn?

Den offentliga sektorn omfattar verksamheter inom stat, kommun och landsting som till största delen finansieras med skattemedel, som till exempel vård och omsorg, skolor, rättsväsende, försvarsmakten och infrastruktur.

Vad gör en Underrättelseanalytiker?

Underrättelseanalytiker. Som underrättelseanalytiker arbetar du i alla delar av underrättelsecykeln. Du bidrar med att identifiera underrättelsebehov samt att omsätta strategiska analyser och bedömningar till stöd för den operativa underrättelseverksamheten.

Vad tjänar en offentlig upphandlare?

42 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Varför behövs offentliga upphandlare?

Offentlig upphandling ska säkerställa att organisationer inom offentlig sektor öppnar upp sina inköp för konkurrens. Detta så att skattemedel används så effektivt som möjligt och företag inom EU kan göra affärer med offentlig sektor på lika villkor.

Vad är en förvaltningsorganisation?

Förvaltningsorganisationen (tjänstemannaorganisationen) består av en sammanhållen förvaltning med två verksamhetsdrivande enheter, fyra stabsfunktioner samt räddningstjänst: Lärande och stöd. Vård och omsorg. Kommunledningsstab.

Vad gör en offentlig förvaltare?

Offentlig förvaltning, offentlig administration, offentlig tjänst eller civiladministrationen avser förvaltningen av de offentliga tillgångarna, inräknat verksamhet på kommunal, län/regional och statlig nivå. Offentlig förvaltning är även namnet på den relaterade akademiska disciplinen.

Vad är den offentliga sektorn vilka ingår där och vad har de för ansvar?

Vad som ingår i den offentliga sektorns verksamhet är bland annat infrastruktur, utbildning, rättsväsendet, försvaret, kollektivtrafik samt vård och omsorg. Är det politiska system som reglerar det offentliga styret av Sverige. Den offentliga sektorn styrs av de grundlagar och regler som svenska staten satt upp.

Vad är en offentlig aktör?

Med offentlig aktör avses statliga och kommunala myndigheter, beslutande församlingar i kommuner och regioner, offentligt styrda organ samt sammanslutningar av dessa aktörer. I begreppet offentlig aktör ingår även vissa privata aktörer inom exempelvis skola och sjukvård.

Vad är en senior analytiker?

Du kommer exempelvis att: Projektleda och arbeta operativt i kunduppdrag. Utföra implementeringar för olika kanaler i Google Tag Manager. Skapa och validera dashboards, mätpunkter på sajt och för olika kanaler.

Vad gör en omvärldsanalytiker?

En omvärldsbevakare är en sorts researcher som arbetar med att hålla koll på vad som händer i världen, eller en del av den, och drar slutsatser från den informationen. Som omvärldsbevakare behöver du ha en förmåga att kunna hitta uppgifter och att sedan tolka dem utifrån ett större perspektiv.

Vad krävs för att bli upphandlare?

Utbildning

  1. arbete i projektform, gärna som projektledare.
  2. hantering av upphandlingar från ett leverantörsperspektiv.
  3. att hantera det affärsmässiga perspektivet vid upphandlingar.
  4. arbete som jurist eller paralegal på en affärsjuridisk advokatbyrå eller motsvarande.
  5. att ha arbetat i ett elektroniskt upphandlingsverktyg.

Vad är korruption i ett land?

korruption (latin corruʹptio ’fördärvat tillstånd’, ’förfall’, ’bestickning’, av corruʹmpo ’fördärva’, ’förstöra’, ’vanställa’), missbruk av förtroendeställning till egen vinning, främst genom tagande av mutor. Korruption är stort problem i länder där det saknas tradition av lojalitet mot uppdragsgivare.

Share this post