Populära

Far man ga ut fran flygplatsen?

Får man gå ut från flygplatsen?

Har du en lång mellanlandning då tillåter flygbolaget att du får ta ut ditt incheckade bagage vid en mellanlandning. Om du lämnar flygplatsen kommer du att behöva gå igenom passkontrollen där ditt pass stämplas om du är utanför Schengen zonen.

Vad gäller vid incheckning?

Se till att du och dina väskor anländer i tid för incheckning och ombordstigning. Vi rekommenderar att du anländer till flygplatsen minst två timmar före avgången, så att du har tillräckligt med tid för incheckning och säkerhetskontrollen, i synnerhet under rusningstid, på sommaren och under större helger.

Vad innebär boarding?

När du har checkat in och fått ett boardingkort ska du ta dig till en säkerhetskontroll. Alla passagerare måste gå igenom säkerhetskontrollen innan de går vidare till gaten.

Kan man flyga utan PCR test?

Ett negativt testresultat i NAAT-test (t. ex PCR) (max 72 h gammalt vid inresa) eller av EU godkänt antigentest (max 24 h gammalt vid inresa). För mer information kring testkraven och certifikaten se information från det spanska hälsoministeriet här.

Hur funkar det när man mellanlandar?

För de flesta mellanlandningar behöver du inte hämta ditt incheckade bagage. Flygplatspersonalen ser till att det följer med på din nästa flygning, så du bara behöver hämta det på din slutdestination. Om du har en mellanlandning i USA eller Kina behöver du nog dock hämta ditt bagage för att checka in det igen.

Hur lång tid behöver man vid mellanlandning?

Här under är en lista med exempel på Minimum Connection Time hos Europeiska storflygplatser som tillämpas vid en mellanlandning: Stockholm Arlanda: 35 minuter för byte inom samma terminal och 50 minuter för byte mellan utrikes- och inrikesterminalerna.

Hur långt i förväg ska man vara på flygplatsen?

Det beror på flygplats för avgången, avgångstid och eventuella köer. Med hänsyn till den aktuella covidsituationen rekommenderar vi att du anländer till flygplatsen senast 2 timmar före avgång.

När får man sin flygbiljett?

Vi skickar dina flygbiljetter via mail när bokningen är bekräftad, normalt inom 48 timmar från att bokningen betalats. Hotell samt hyrbilsvouchers e-postas till dig. (Undantag finns, läs mer i våra särskilda köpvillkor).

Hur får man sitt boardingkort?

Du kan skaffa ett digitalt boardingkort i SAS App eller skriva ut ett boardingkort i en Self-Service Check-in-automat på flygplatsen med hjälp av din bokningsreferens. Till/på vissa destinationer kan du skriva ut det i förväg och få det skickat till din mobil.

Måste man ta PCR test?

Det här gäller för dig som arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom omsorgen. Om du arbetar inom hälso- och sjukvården rekommenderas du att testa dig om du blir sjuk med symtom på covid-19. Detsamma gäller om du arbetar inom omsorgen med personer som har hög risk att bli allvarligt sjuka av covid-19.

Måste man ta PCR test om man tagit snabbtest?

Självtester måste användas rätt Om du har symtom och tar ett självtest ska du stanna hemma och undvika nära kontakt med andra tills du är frisk. Det gäller oavsett om resultatet är positivt eller negativt.

Share this post