Ny

Hur lang tid tar de for Navelpiercing att laka?

Hur lång tid tar de för Navelpiercing att läka?

Läktiden kan vara från 3 månader upp till ett år och infektioner och ärrvävnad från felaktig skötsel är vanligt förekommande. Detta betyder inte att just du kommer att få problem, de flesta problem med navelpiercings beror på felaktig skötsel eller att den är gjord i en navel som inte är lämplig för piercing.

När kan man duscha efter Navelpiercing?

Undvik även bad och bastu första 3 veckorna. När du piercar dig hos India ingår ett läksmycke i Titan av samma höga kvalitet som används inom sjukvården. Det är allergivänligt och ska sitta i hela läktiden. Naveln tar normalt 3 – 18 månader att läka.

När kan man byta piercing i naveln?

När din piercing känns helt läkt och du inte längre upplever att den då och då blir irriterad och att den inte vätskar sig längre, då kan det vara läge att byta smycke. Om du sköter om din piercing väl så brukar detta vara efter ca 2-3 månader.

Hur vet man längden på Navelpiercingen?

Storleksguide för rätt längd på stav till din piercing

Snibb (Vanligt hål i örat) 6mm
Navelpiercing 8-10mm
Ögonbryn 8mm
Industrial piercing 28-36mm
Vertikal labret 6-8mm

Hur vet man att en navelpiercing är läkt?

Om din piercing efter denna tid inte längre utsöndrar någon vätska eller har några ”dåliga dagar” och inte har haft det under minst en månad så kan din piercing vara läkt. Om du lyssnar till din kropp och är uppmärksam på vad den gör under tiden, så vet du när din piercing är läkt.

Är det farligt att ta hål i naveln?

Prevalensen av piercing varierar inom olika åldersgrupper och uppskattas till 10–50 procent. Personer med nedsatt immunförsvar, skadade hjärtklaffar, hudsjukdom eller protesbärare bör avrådas från piercing. Då immunbristsjukdomar och klaffel länge går odiagnostiserade tillråds generell restriktivitet.

Kan man duscha efter piercing?

Tvätta det omliggande området två gånger per dag med tvål i t. ex. duschen. Kom ihåg att noga skölja bort rester av tvål, sköljning med varmt vatten främjar läkningen.

Vad ska man tänka på efter navelpiercing?

Ta aldrig ur smycket ur er piercing under läktiden utan låt den sitta kvar. Pilla inte/ta inte bort skorpor eller beläggningar på din piercing mellan tvätttillfällen. Det fungerar som ett skydd mot bakterier mellan tvättarna. Avstå gärna från alkohol samt tobaksvaror den första tiden för bästa läkning.

Vad händer om man byter piercing för tidigt?

Även om piercingen verkar vara läkt efter ett par veckor, så är den inte fullt läkt förrän efter ca två månader. Om du byter ditt smycke tidigare än så, kan vävnaden tendera att svullna upp igen, vilket gör det nya smycket för kort.

Åt vilket håll skruvar man upp en piercing?

Skruva motsols för att lossa dem. Kulorna är gängade. Skruva motsols för att lossa dem. Samma sak gäller för böjda stavar.

Hur lång tid tar det för en navelpiercing att växa igen?

Läktiden kan vara från 3 månader upp till ett år och infektioner och ärrvävnad från felaktig skötsel är vanligt förekommande. Detta betyder inte på något sätt att du kommer att ha problem. De flesta problem med navelpiercings har en av två orsaker: en navel som inte är lämplig för piercing; och felaktig skötsel.

När är piercing läkt?

Byte av din nygjorda piercing utförs tidigast efter ca 6- 8 veckor om din piercing då ser så pass läkt ut att vi upplever att detta kan utföras utan att det irriterar eller skadar din piercing. Med undantag för tunga, web, smiley och specifika intimpiercingar där läkningen normalt är ca 4 veckor.

Share this post