Rekommendationer

Vad ar studentlegitimation?

Vad är studentlegitimation?

Studentlegitimation bevisar att du är student vid en högskola eller ett universitet och ger rätt till diverse studentrabatter.

Vilka flygbolag har studentrabatt?

KILROY har i samarbete med flera av de stora internationella flygbolagen, däribland British Airways, Qatar Airways, Emirates och Turkish Airlines, tagit fram en speciell studentrabatt på flyg för ungdomar upp till 25 år och studenter upp till 33 år.

När får man studentrabatt?

Mecenatkortet. Mecenatkortet ges ut kostnadsfritt till studerande från första årskurs på gymnasiet fram till examen från universitet eller högskola. Har du CSN bidrag eller lån skickas kortet till dig automatiskt. Studerar du utan CSN måste du be om ett studieintyg från skolans expedition för att ansöka om kortet.

Har jag rätt till studentrabatt?

För att få Studentresesymbolen på ditt Mecenatkort måste du studera med minst 50% studieomfattning under terminen och i minst 10 veckor under terminen på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Hur hittar man sitt student id?

Student-ID är ett unikt nummer på 8 siffror som du hittar på ditt Mecenatkort och i brevet som kortet kommer med. Du använder det (eller mobilt BankID) för att identifiera dig när du registrerar ditt konto.

Hur får man studieintyg Komvux?

Nu kan du enkelt göra en beställning av studieintyg. Fyll i formuläret nedan och klicka på “Skicka” när du är klar. Handläggningstiden är som högst fem arbetsdagar. Information som du lämnar in raderas automatiskt när uppgifterna har behandlats.

Vilka flygbolag har Ungdomsbiljetter?

SAS ungdomsbiljetter. Upptäck världen med SAS Ungdom. Resenärer i åldrarna 12–25 år kan boka en SAS ungdomsbiljett till specialpriser. SAS koldioxidkompenserar alla bokade ungdomsbiljetter.

När brukar SAS ha kampanjer?

Nu eller aldrig-rabatt hos SAS – upp till 500 kr rabatt Billiga flyg mellan kl 18:00 till 23:59, nya resor och rabatter varje torsdag.

Hur visar jag att jag är student?

Vad är mitt Student-ID? Student-ID är ett unikt nummer som du har i Mecenats system. Det skickas till dig i välkomstmailet du får från oss. Har vi inte din mailadress (antingen från din skola/din studentkår eller från dig sedan tidigare) så skickas ett brev med Student-ID till dig.

Hur kan man bevisa att man är student?

Du får din studentlegitimation ca 1-2 veckor efter att du registrerat dig och betalat medlemsavgiften. Det finns två företag, Studentkortet och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Som medlem i Kåren får du båda korten och båda är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter.

Hur vet man om man är berättigad till Mecenat?

För att vara berättigad till Mecenatkortet måste du vara registrerad (aktiv) studerande på en utbildning som berättigar till studiestöd från CSN. Du behöver inte själv ta studiestöd, utan det är utbildningens status som avgör. Omtentor och gamla kurser räknas ej om du inte är omregistrerad.

Vad krävs för att få Studentkort?

Kraven som ställs för att du ska få rabatten på ditt Studentkort är att du på en termin studerar minst 50% under minst 10 veckor på en studiemedelsberättigad utbildning: På Universitet/Högskola motsvarar detta minst 15 högskolepoäng. På Komvux (vuxenutbildning) motsvarar detta minst 200 poäng.

Share this post