Frågor

Vad serveras gin i?

Vad serveras gin i?

Gin och tonic serveras traditionellt i ett highballglas med isbitar och en skiva citron eller lime. Varianter förekommer, exempelvis Turbo G (eller Cold Brew G) som adderar kallbryggt kaffe till originalreceptet, med citronskal som garnering.

Hur dricks gin?

Hur man dricker och blandar gin är helt personligt, det som passar en person passar inte alltid en annan. En del önskar dricka sin gin i ett öppet glas, en så kallad tumbler som ofta har en tjock botten och raka sidor. Därtill kommer det att en del önskar dricka ginen med is eller helt ren.

Vilken är den bästa Tonicen?

Vinnare #1 Fever Tree Premium Indian Tonic Water Bäst i vårt test blev även denna gång Fever Tree Premoum Indian Tonic Water.

Vad passar att äta till gin och tonic?

GIN & TONIC G funkar i regel fint med mjuka och krämiga ostar, som brie och annan vitmögelost, där gin lyfter ostarnas blommiga toner och tonic rensar munnen inför nästa tugga. Men även blåmögelostar lever upp tillsammans med en G.

Vilken tonic är bäst till gin?

Bästa tonic till Hendrick’s gin

Plac Tonic Poäng
1 Fever-Tree Mediterranean Tonic 4,25
2 Britvic Indian Tonic 4
3 Schweppes Twist of Lime Premium 3,75
4 Swedish Tonic Ekologisk 2,5

Vilka glas till GT?

En GT avnjuts bäst i ett glas som kan lyfta smak och arom. Traditionellt har många bartenders använt high-ball glas men många väljer idag vinglas eller tumblers istället. Det är för att de glasen är konstruerade för att just samla upp och presentera doftämnen bättre. Bubblorna i en gin och tonic bär med sig aromer.

Vad kan man ha i GT?

Garnityr. Både citron, lime och apelsin är bra att ha, men eftersom det är kul att experimentera tycker jag att du också ska köpa på dig blodgrape, äpplen och färska örter som mynta, timjan och basilika. Rätt glas. Glaset är superviktigt, både för att aromer och smaker ska komma till sin rätt, men också för känslan.

Share this post