Ny

Ar det battre att tanka 98 istallet for 95?

Är det bättre att tanka 98 istället för 95?

Svar: Du kan inte förvänta dig någon nämnvärt lägre bränsleförbrukning med 98 oktan i tanken. Oktantalet talar om förmågan för bränslet att motstå knackning (vilket uppstår när förbränningen sker för snabbt, att likna vid en explosion).

Hur vet man om man ska tanka 95 eller 98?

98 eller 95? Brukar stå i instruktionsboken och ibland även innanför tanklocket.

Vad händer om man tankar 98?

kan något hända eller är det bara och fortsätta o köra och tanka 98 som vanligt nästa gång? Är ingen fara för bilen, dock så kommer bilen få lite mindre effekt samt att bilen kan dra lite mer bensin än vanligt då bilen är optimerad för 98 oktan.

Vad ska man tanka istället för 95?

Från och med 1 maj kommer vanlig 95-oktanig bensin att försvinna i Sverige. Den ersätts av E10 som är bensin med en högre inblandning etanol, nämligen tio procent. Förbrukningen i bensinbilar väntas öka, men utsläppen av koldioxid blir i stället lägre.

Vilka bilar kan köra på 98?

De fordon som inte är godkända för E10 kommer på de flesta bensinstationer kunna tanka 98-oktanig bensin som fortsättningsvis kommer att innehålla max 5 % etanol.

När tanka 98?

På Tanka innebär det efter 1 augusti GoEasyExtra bensin 98.

Hur vet man vad man ska tanka?

Leta efter en dekal. Uthyrningsbolagen sätter ofta dekaler på olika platser runt bilen för att informera om vilket bränsle du ska använda. Det första stället dekalen kan finnas på är bilnyckeln. Den kan även finnas på instrumentbrädan, nära bränslemätaren.

Kan alla bilar tanka 98?

Nästan alla bensinbilar kan tankas med bensin 95 E10 Om du behöver tanka E5 bensin välj i så fall V-Power eller 98 oktan som finns på alla Shellstationer, undantaget Shell express i Norrköping och Sala.

Varför är 98 oktan dyrare?

Anledningen till att bensin 98 oktan är dyrare än bensin 95 oktan är att den kostar mer att tillverka.

Share this post