Rekommendationer

Hur mycket lon vid Permittering?

Hur mycket lön vid Permittering?

Vanligtvis har en permitterad anställd rätt till samma lön som han eller hon har vid arbete. Detta gäller dock inte om arbetet är säsongsbetonat eller av andra anledningar inte är sammanhängande till sin natur. Rätten till samma lön och förmåner kan dock avtalas bort i ett kollektivavtal.

Hur mycket är Permitteringslön?

Så här räknar du ut din permitteringslön: När du räknat fram din genomsnittliga lön före skatt ska du göra avdrag enligt den procentsats som du är permitterad, det vill säga 4, 6, 7,5 eller 12 procent beroende på om du är permitterad 20, 40, 60 eller 80 procent.

Hur fungerar Korttidsstödet?

Stödet kommer att vara på tre fjärdedelar av lönekostnaden för den tid som den anställde inte arbetar och arbetsgivaren och den anställde delar på resten. Korttidsstödet omfattar lön upp till 44 000 kronor.

När kommer utbetalning från Tillväxtverket?

Inom 90 dagar, från det att Tillväxtverket har en ansökan om utbetalning, ska ni som stödmottagare ha fått beslutet om utbetalning. Om er ansökan om utbetalning behöver kompletteras kan handläggningstiden bli längre än 90 dagar.

Vad är ersättningen för stöd vid korttidsarbete?

Svar: Ersättningen som arbetsgivaren kan söka stöd för enligt lagen om stöd vid korttidsarbete gäller löner upp till 44 000 kronor i månaden. För arbetstagare med en högre lön kommer inkomsten alltså att räknas på 44 000 kronor för det statliga stödet.

Vad innebär det att en arbetsgivare kan få stöd från staten för att införa korttidsarbete?

Det innebär att en arbetsgivare, efter godkännande från Tillväxtverket, kan få stöd från staten för att införa korttidsarbete av anställda under perioden 16 mars-31 december 2020.

Hur ska man göra en avstämning för korttidsarbete?

Alla som sökt och beviljats stöd för korttidsarbete ska göra en avstämning tre månader efter första stödmånaden påbörjats. Avstämningen är viktig både för stödmottagaren och för Tillväxtverket då den ger en indikation på om företaget har fått för myc…

Vilken lön erhåller du vid korttidsarbete?

Vid korttidsarbete, där arbetstiden minskas till 80 %, 60 %, 40 % eller 20* %, så erhåller du 96 %, 94 %, 92,5 respektive 88 % av din lön oavsett vilken lönenivå du har. Det är enbart arbetsgivarens ersättning från staten som minskar för löner över 44.000 kronor.

Share this post