Populära

Vad ar Kryobehandling?

Vad är Kryobehandling?

Frysbehandling (kryobehandling) används till exempel mot solskadad hud, vårtor och vissa typer av hudcancer. Till behandlingen används flytande kväve och den utförs av hudläkare. Huden fryses genom sprayning med flytande kväve (N2) på det aktuella hudområdet. Behandlingen utförs med eller utan lokalbedövning.

Är kryoterapi bra?

Köldexponering har inom forskningen visat sig ha positiva effekter på vår hjärna, vårt immunförsvar, ämnesomsättning, träningsprestation samt återhämtning.

Vad är Cryokammare?

En kryokammare är en kammare som kyls elektrisk med kall luft. Luften till kammaren kyls ner med flytande kväve som producerar iskall (-85 grader), den torr dimman sänker snabbt hudens till -5 grader under en period upp till tre minuter.

Hur ofta kan man göra Cryo?

CRYO-behandlingar kan göras varannan vecka. Vi rekommenderar att man fokuserar på en kroppsdel per session för att möjliggöra korrekt dränering och undvika överaktivitet i kroppens lymfsystem.

Hur effektivt är Fettfrysning?

Vid fettfrysning dör fettcellerna och utsöndras via lymfsystemet. Detta är en helt naturlig process som pågår i våra kroppar hela tiden. Kroppen nybildar normalt inte fettceller. Befintliga fettceller kan dock bli större med tiden om man har en obalanserad diet.

Hur farligt är basaliom?

Basalcellscancer inte livshotande Eftersom basaliom inte är livshotande är det största problemet för patienten besvärliga ingrepp och ibland missprydande ärr.

Hur fungerar kryoterapi?

Kryoterapin kristalliserar och tar död på fettcellerna men hjälper även till att stimulera huden och vävnaden. Detta i sig påskyndar all cellaktivitet och har visat sig vara ett mycket effektivt sätt ta bort fett på lokala områden samt att tona kroppen.

Hur länge håller Cryo?

Processen där fettceller elimineras tar ca 14 dagar och kroppen fortsätter att reducera kvarvarande fettceller i upp till 2 månader. Beroende på utgångsläget och mål så är oftast 2 – 8 behandlingar en rekommendation. Cryo T-shock – toning är perfekt för kroppsdelar där lös hud är ett problem.

Share this post