Allmänning

Varfor ska jag anvanda serum?

Varför ska jag använda serum?

Serum är utvecklat för att tränga djupt ner i huden och boosta den med aktiva ingredienser. har en lätt konsistens som snabbt absorberas in i huden. Den innehåller aktiva ingredienser och boostar dagcremen, men ersätter den inte. återfuktar och skyddar huden under dagen.

Vart applicerar man serum?

Serumets tunna konsistens gör att det bör appliceras efter rengöring och toner, men före fuktcreme. Låt serumet sjunka in i huden under cirka tio sekunder innan du applicerar solskydd eller fuktcreme. Se till att applicera din dagcreme och nattcreme jämnt över ansikte och hals.

Kan man använda serum utan kräm?

Serum är känt för att vara mer effektivt eftersom det har hög koncentration av aktiva ingredienser. Men när serum används utan andra produkter, eller i för höga doser, kan serum påverka huden negativt. Det är för att serum även kan torka ut huden. Ansiktskrämer är mildare mot huden och kan användas dagligen.

Kan man använda bara serum?

Har man känslig hy så ska man rent generellt inte bada i mängder av olika produkter men är huden tålig så kan man jobba med flera serum så länge huden klarar av det. Vissa har allt mellan 4-8 serum och då kan det vara läge att dela upp användandet. Några på dagen och andra på kvällen.

Hur ofta ska man ta serum?

Hur man använder serum Serum ska användas efter din rengöring, även efter ditt ansiktsvatten men före din ansiktskräm. Detta för att man vill att serumets aktiva ingredienser ska ha en chans att ta sig djupare ned i huden och verka.

Hur ska man använda serum?

Serum är utvecklat för att ge en extra boost av näring till huden i ansiktet. Den innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som verkar återfuktande och tränger djupt ner i huden. Ansiktsserum är ofta vattenbaserade och har en gel-lik och lätt konsistens som absorberas snabbt in i huden.

Hur lägger man på serum?

Serum är ofta dyrbara droppar och man behöver inte mer än en liten ärta, eller ett par, tre droppar för att huden ska må bra. Klappa in serumet i ansiktet, låt det absorberas ett par minuter innan du applicerar din dagkräm eller din foundation.

Kan man blanda olika serum?

– Man ska däremot vara mycket försiktig med att blanda olika typer av serum som innehåller syror eller retinol, som kan ge en känslighetsreaktioner på huden. Många kallar det finnar, men det är egentligen utslag för att huden reagerat på något.

Vilka serum ska inte blandas?

Hudterapeutens lista: Dessa bör du inte blanda!

  • Retinol + stark sol = pigmenteringar och solskador.
  • Retinol + peeling (både kemisk och fysikalisk) = rodnad och känslighet.
  • Aknepreparat + aktiva ingredienser = irritation.
  • Retinol + C-vitamin = too much to handle.
  • AHA + BHA i samma rutin = too much to handle.

När ska man ta på serum?

Serum tillämpas efter rengöring och toning, men innan mjukgörande kräm. Helst applicerar du serum medan huden fortfarande är lätt fuktad från rengöringen. Som med rengöring och mjukgörare, glöm inte att inkludera halsen och dekolletage vid användning av serum.

Share this post