Frågor

Vad ar snuten?

Vad är snuten?

Används i vardagligt tal. Ordet snut är en synonym till polis och aina och kan bland annat beskrivas som ”näsa, mun”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av snut samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder koncentrationsförmåga?

Att kunna koncentrera sig innebär att i varje ögonblick sortera mellan alla sinnesintryck och välja vart uppmärksamheten ska riktas, att upprätthålla uppmärksamheten så länge det krävs, förflytta den – om det är mer fördelaktigt för situationen – och återuppta den om den går förlorad.

Vad är en lega?

Lega, är den plats som ett djur, primärt ett däggdjur, intar för sin vila.

Kan valv vara?

Bågens form i valvet kan vara en halvcirkelbåge, en förtryckt båge (vars höjd är mindre än halva spännvidden) eller en överhöjd båge (vars höjd är större än halva spännvidden. Ligger valvbågens stöd på olika höjd kallas bågen för stigande.

Har särprägel synonym?

Särprägel betyder ungefär detsamma som egenart.

Vad kommer ordet snut ifrån?

Svar: Snut är ett gammalt fornsvenskt ord, som ursprungligen betydde ’tryne’, ’nos’, ’mule’. Ordet har sedan, antagligen på grund av associationen till djur, börjat användas nedsättande om poliser. Det används också i dumsnut och i snutfager, som betyder ’ vacker på ett banalt, insmickrande sätt’.

Vad som händer när vi är koncentrerade?

När man är koncentrerad söker man information med sina sinnen och kan värdera det som är viktigt och har med sin uppgift att göra samtidigt som man kan ta bort sådant som är oviktigt. För att kunna koncentrera sig ska man rikta sin uppmärksamhet, perception, sina känslor och tankar mot en speciell uppgift.

Hur länge kan man vara fokuserad?

En person klarar i genomsnitt att vara fullt koncentrerad på något i 90-120 minuter, beroende på uppgiftens svårighetsgrad, omgivningens distraktioner, samt individuella skillnader.

Är stilla vind?

Ordet vindstilla är en synonym till lugnt och stiltje och kan bland annat beskrivas som ”som är utan vind, lugn”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av vindstilla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder Morsera?

Morsera betyder ungefär detsamma som ge tecken.

Share this post