Frågor

Vem var den forsta riktiga historikern i historien?

Vem var den första riktiga historikern i historien?

Herodotos, född 484 f.Kr. i Halikarnassos (dagens Bodrum) i Mindre Asien (nuvarande Turkiet), död 425 f.Kr.

Vad behöver antecknas om farligt avfall?

Den verksamhet som producerar, transporterar, samlar in, mäklar, handlar eller behandlar ett farligt avfall är skyldig att anteckna de uppgifter som anges i 6 kap 1 – 5 §§ avfallsförordningen (2020:614) och som ytterligare preciseras i Naturvårdsverkets föreskrifter (NFS 2020:5).

Vem är producent av farligt avfall?

Den hyresgäst som bedriver en yrkesmässig verksamhet där det uppstår farligt avfall ska anteckna och rapportera som avfallsproducent enligt 6 kap 1 § avfallsförordningen (2020:614). Det är inte möjligt att överlåta detta ansvar till fastighetsägaren.

Vad gjorde Herodotos?

Herodotus är känd som ”historiens fader” för att skriva den första stora berättelsen om historien, som dokumenterade händelserna och krigarna mellan Grekland och Persien i 5: e f.Kr. Han ställde ett prejudikat i sin skrivstil, och hans arbete är fortfarande en värdefull informationskälla från den perioden.

När levde Herodotos?

Heroʹdotos, ca 484–ca 420 f.Kr., grekisk historiker. Herodotos, som var från Halikarnassos, tycks ha lämnat hemstaden tidigt och vistats långa perioder i Athen. Han uppger själv att han företog vidsträckta resor i Grekland, Egypten, Babylonien och svartahavsområdet.

Vem är Avfallsproducent?

Sammanfattning. Den verksamhet som ger upphov till ett avfall kallas avfallsproducent. När din verksamhet transporterar bort eller får hämtat ett farligt avfall som uppstått i den egna verksamheten så omfattas ni av antecknings- och rapporteringsskyldighet.

Vad menade Herodotos med begreppet Historia?

Ordet historia betydde dock ursprungligen närmast sökandeeller forskning. Herodotos Historia inskränker sig heller inte till att handla om historia i vårgängse mening utan består av en rik blandning geografiska, etnologiska, historiska ochmoraliska reflektioner och iakttagelser.

Vad var de persiska soldaterna kända för?

Den persiske fältherren Mardonios drev ett fälttåg i Thrakien år 492 f.Kr. för att befästa den persiska makten, men hejdades av en storm. En styrka under Datis och Artafernes d.y. jämnade år 490 f.Kr. Eretria med marken, men den besegrades några dagar senare i slaget vid Marathon av den atenske generalen Miltiades d.y.

Share this post