Blogga

Hur behandlar man nubuck?

Hur behandlar man nubuck?

Applicera ett tunt och jämnt lager lotion för nubuck för att ge näring till materialet. Använd neutral färg eller pigmenterad lotion i samma nyans som skon. Använd lätta tryck med flaskans påstrykare. Låt torka och rugga sedan försiktigt upp ytan med en mockaborste om nödvändigt.

Hur sköter man skor i nubuck?

Skovård i tre enkla steg

  1. Rengör. Borsta bort smuts med en mockaborste. Bearbeta tuffare fläckar med en slipsten för mocka.
  2. Vårda. Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. Den lyfter fram skons originalfärg.
  3. Skydda. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm.

Vad är nubuck för material?

Nubuck (även kallat nubuckläder) är en läderkvalitet där narvsidan (utsidan) är slipad för att bli matt. Nubuck påminner om mocka som dock är framställd på skinnets köttsida. Det används vanligtvis i sportkläder, såsom skor och kängor men även skärp, motorcykelkläder, handskar och möbler.

Hur smörjer man kängor?

Om du har kängor gjorda av en kombination av läder i någon form och syntetmaterial, bör du smörja dem med vax eller fett på lädret och behandla med lämplig textilimpregnering på syntetmaterialet. Det finns även impregneringar som du kan använda på både läder och syntetmaterial.

Hur ofta ska man smörja in kängor?

Tar du hand om dina kängor på rätt sätt så kan de hålla i decennier. Smörj in kängorna ordentligt de tre, fyra första gångerna du använder dem. Efter ett tag kommer du att se var du behöver smörja för att få ett maximalt skydd mot väta. Använd kängorna så ofta och mycket som möjligt, gärna minst två gånger per månad.

Vad är nubuck på svenska?

Nubuck (även kallat nubuckläder) är en läderkvalitet där narvsidan (utsidan) är slipad för att bli matt. Skillnaden mot nubuck, som också har narvsidan utåt, är att nubucken är lätt slipad för att få en matt, mjuk yta. Nubuck påminner om mocka som dock är framställd på skinnets köttsida.

Hur fetta in kängor?

Hur ofta ska man fetta in kängor?

Share this post