Rekommendationer

Vad ar motsatsen till artig?

Vad är motsatsen till artig?

Ordet artig är en synonym till belevad och chevaleresk och kan bland annat beskrivas som ”trevlig och väluppfostrad, hövlig”. Ordet är motsatsen till oförskämd. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av artig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Har fräck korsord?

Synonymer till fräck

  • oförskämd, framfusig, näsvis, påflugen, insolent, uppkäftig, uppnosig, mopsig, kaxig, utmanande, trotsig, otrevlig, tyken, stursk; snygg, elegant, läcker, fräsig, cool; tuff, modig, oförvägen.
  • oanständig, snuskig, vågad, ekivok, frivol, otillständig, magstark, skamlös, svinaktig, obscen.

Vad är en artig person?

Artighet (substantiv): beteende som är respektfullt och omtänksamt för andra människor. Synonymer: artighet, hövlighet, respekt, vördnad, uppförande, goda sätt, ridderlighet, tapperhet, gentilitet, kultivering, nåd, takt, taktfullhet, omtanke, omtänksamhet, omtänksamhet, diskretion, diplomati.

Var så artig synonym?

Frasen var så artig är synonymt med varsågod och kan beskrivas som ”(ålderdomligt) varsågod, svar på tack”.

Vad betyder blyga?

Du som är blyg kan tycka mycket om att umgås med andra. Men ibland kanske du inte vill säga så mycket, eller tycker att det är svårt att titta andra personer i ögonen. Du kan känna dig nervös i vissa situationer eller med vissa människor. Blyghet brukar höra ihop med att det känns som att andra personer kollar in en.

Var föga blygsam?

blygsam i ordbok från 1870 Betydelse: Den, som i umgänget med andra röjer en djup känsla af det sediga och anständiga. Betydelse: Som känner blygsel och rodnar vid allt hvad som tyder pà orena begär.

Har fräck synonym?

Ordet fräck är en synonym till fräsig och häftig och kan bland annat beskrivas som ”oförskämd, skamlös”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fräck samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Share this post