Populära

Var man kan fiska i Vasteras?

Var man kan fiska i Västerås?

Fiska från båt eller land i Mälaren Fiskevatten finns det gott om i Västerås med omnejd. I Mälaren får du fiska kostnadsfritt på den Västmanländska sidan. Det är tillåtet att fiska med fiskespö från land, brygga, pir och båt. Läs alltid de bestämmelser och regler som finns kring fiske innan du ger dig ut.

Var får man fiska?

Den så kallade frifiskerätten ger svenska medborgare rätt att fiska i enskilda vatten vid hela Sveriges kust och i de stora sjöarna Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön i Jämtland, i den omfattning och på det sätt som anges i bilagan till Fiskelagen.

Hur mycket kostar ett fiskekort?

Dagkort: 110 kr Veckokort: 550 kr Årskort: 1 100 kr Grundförutsättningen är upplåtelse av handredskapsfiske inkluderat trollingfiske med ett spö i sjöar och vattendrag med traditionella, naturliga fiskarter och där gädda och abborre är basarter.

Vilka fiskar finns i Sisjön?

Artrikedomen är stor och du kan med framgång fiska efter allt från storabborre i centrala Göteborg och gös i Delsjöarna till storgädda i Nordre älv och karp i Härlanda tjärn. Om du föredrar laxfiskar lockar kanske sik och lax i Göta älv eller öring i någon av våra flugfiskesjöar.

Är det fritt fiske i Mälaren?

Lagen om fritt handredskapsfiske gäller i Mälaren, Stockholms ström och Saltsjön. Det innebär att alla har rätt att fiska med spinnspö, pimpel eller mete på dessa vatten. För nätfiske, trolling, dragrodd och angelfiske krävs lov från fiskerättsägaren. De tre sistnämnda fiskemetoderna ingår i TDA-fiskekortet.

Får man fiska i Svartån?

Jakt och fiske ingår inte i allemansrätten. Men det är tillåtet att fiska med fiskespö i Mälaren. För att fiska i Svartån måste du köpa fiskekort. Jaktlicenser hanteras av Länsstyrelsen i Västmanlands län.

Kan man fiska utan fiskekort?

Undantag – fritt fiske Efter kusten och i de fem stora sjöarna Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön i Jämtland (se karta) är fiske med handredskap fritt och man behöver alltså inte köpa fiskekort för den typen av fiske.

Får man fiska i vilken sjö man vill?

För dig som fiskar Även om fiske inte ingår i allemansrätten får du fiska fritt med spö och vissa andra handredskap längs kusterna och i våra fem största sjöar: Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön. För fiske i andra vatten krävs fiskekort eller annat tillstånd.

Hur får man ett fiskekort?

Att skaffa ett fiskekort är enkelt och de kan ofta köpas i mataffärer eller hos lokala fiskeklubbar i området. I många områden kan man nu också köpa fiskekort för olika vattendrag direkt i mobilen.

Får man fiska i Stensjön?

Man får endast lov att fiska på två platser runt sjön. För att få mer information om dessa, kontakta Elektrotjänst i samband med köp av fiskekort. Stensjön ligger 6 km öster om Kungsbacka, mellan Hjälm och Fjärås.

Share this post