Frågor

Vilken ar den vanligaste placeringsformen for premierna i ett forsakringsbolag?

Vilken är den vanligaste placeringsformen för premierna i ett försäkringsbolag?

Vilken är den vanligaste placeringsformen för premierna i ett försäkringsbolag. Räntebärande instrument.

När är ett försäkringsavtal bindande?

Försäkringen börjar att gälla från den tidpunkt på dagen då försäkringsavtalet tecknas. Tecknar du försäkringen kl 12.00 gäller således försäkringen från denna tidpunkt. Detta gäller under förutsättning att du betalar premien inom 14 dagar från det att du fått fakturan på försäkringen.

Kan man få ut pengar från två försäkringar?

Att ha två olika försäkringar tecknade hos olika bolag för samma egendom är inte olagligt, utan tvärtom fullt tillåtet. Fenomenet kallas för dubbelförsäkring och regleras i 6:4 Försäkringsavtalslagen (se här).

Vem försäkrar försäkringsbolagen?

Premier matchas mot de risker som ska försäkras och med hjälp av kapitalförvaltningen säkerställer försäkringsbolaget sin förmåga att ersätta kunderna när en skada inträffar. Ett försäkringsbolags verksamhet bygger därför både på försäkringsverksamheten och kapitalförvaltningen.

Hur fungerar försäkringsersättning?

Försäkring brukar delas upp i livförsäkring och skadeförsäkring. Livförsäkring kan ge ersättning när den försäkrade blir sjuk, avlider eller går i pension. Skadeförsäkring ersätter skador på egendom, till exempel en villa eller en bil. Även vissa sjuk- och olycksfallsförsäkringar räknas till skadeförsäkring.

När upphör en försäkring att gälla?

Skulle det mot all förmodan inte framgå av försäkringsavtalet vilken tid som avtalet upphör, så får detta antas ske 24.00 på försäkringstidens sista dag (FAL 3 kap. 2 § och FAL 11 kap. 2 §). Om försäkringen då till exempel slutar gälla 5 december, så gäller den fram till 24.00 den 4 december.

Vad händer om man har två försäkringar?

Dubbelförsäkring innebär att den försäkrade innehar försäkring av en och samma typ hos två eller flera försäkringsbolag. Dubbelförsäkring möjliggör dock inte rätt till högre ersättning från de olika försäkringsbolagen, utan den ersättning som totalt betalas ut svarar mot den ersättningsgilla skadan.

Kan man få ersättning för ärr från flera försäkringsbolag?

Ja, i många fall kan man använda flera försäkringar för samma skada. Medicinsk invaliditet och ärr är exempel på moment som du kan få från flera bolag. Faktiska kostnader, som läkekostnader kan dock endast ersättas från en försäkring.

Vad är en Omfattningsbestämmelse?

Täcker inte försäkringen en viss avtalad risk (omfattningsbestämmelse) innebär det att ingen ersättning utgår eftersom inget försäkringsfall har inträffat.

Vilka har Kontraheringsplikt?

Yrkesgrupper som berörs är läkare, notarius publicus, auktoriserade bilskrotare. Företag kan ändå vägra avtal med hänsyn till egna villkor som kan vara svåra för en del att uppfylla.

Share this post