Rekommendationer

Vilken strand ar bast pa Mallorca?

Vilken strand är bäst på Mallorca?

Mallorcas 10 bästa stränder

  • Cala Agulla. Cala Agulla, på nordöstra Mallorca, erbjuder fin gyllenbrun sand, perfekt för en omgång beachvolleyboll.
  • Es Trenc. Detta är utan tvekan en av Mallorcas mest kända stränder.
  • Cala Formentor.
  • Port de Pollença.
  • Cala Millor.
  • Playa de Alcudia.
  • Cala Mesquida.

Hur många stränder finns det på Mallorca?

Mallorca har 500 kilometer kustremsa och över 300 stränder.

Är Palma en storstad?

Palma är ”en liten storstad” med 360 000 invånare. Här finns en härlig storstadspuls men också en gemytlig stämning med trevliga och avslappnade människor. Du kan enkelt kombinera storstad och strand.

Vad kostar solstol Mallorca?

125 kronor per dag På Mallorca kan två solstolar och ett parasoll gå på 125 kronor om dagen.

Var ligger Mallorca på kartan?

Mallorca ligger i Medelhavet, ca 170 km från Barcelona på fastlandet. Namnet Mallorca härstammar ursprungligen från det latinska insula maior, vilket betyder den större ön. Mallorca är nämligen den största av öarna i ö-gruppen Balearerna, som också består av Menorca och Ibiza.

Vilken ö ligger Palma på?

Mallorca är en spansk ö i Medelhavet öster om Iberiska halvön och den största ön i ögruppen Balearerna med en area på 3 640 km².

Var ska man bo i Palma stad?

Området Sa Llotja är Palmas mest turisttäta område. Här finns några av stadens mest designade hotell och mängder barer och restauranger i riktigt hög kvalitet. Området har fått sitt namn efter det gamla vackra börshuset från 1500-talet, som ligger på torget med samma namn.

I vilken ögrupp ingår Mallorca?

BalearernaMallorca / Ögrupp
Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera. Fyra spanska öar som nog är mest kända var för sig. Men tillsammans med över 100 mindre klippöar utgör de Balearerna – en ögrupp som erbjuder allt från välkända turistmål till outforskade juveler.

Hur lång är Playa de Palma?

Stränder. Playa de Palma har en cirka fem kilometer lång strand med vit finkornig sand. I Can Pastilla finns en 400 meter lång sandstrand och i Arenal är stranden cirka 200 meter. För dig som vill se dig omkring på den södra delen av ön ligger den fina stranden Es Trenc cirka 47 kilometer sydost om Playa de Palma.

https://www.youtube.com/watch?v=EnWnlcOntHQ

Share this post