Rekommendationer

Vad ar ett bra kreditvarde?

Vad är ett bra kreditvärde?

Här får du veta vad kreditvärdighet är, vad den bedöms utifrån samt vad du kan göra för att förbättra den….Kreditvärdighet skala 0-100 – en riskprognos.

BETYGSSKALA RISKPROGNOS
Utmärkt 0.1%
Mycket bra 0.2% – 0.9%
Bra 1.0% – 4.0%
Mindre bra 4.1% – 25.0%

När får man hög kreditvärdighet?

När det kommer till livssituation är viktiga faktorer hur länge du haft ditt arbete, om du nyligen gift eller skilt dig, hur du bor och om du har hemmavarande barn. Om du till exempel varit gift i många år, haft samma fasta arbete under lång tid och dina barn inte längre bor hemma, blir din kreditvärdighet högre.

Hur hög är min kreditvärdighet?

UC (tidigare Upplysningscentralen) driver en tjänst som heter Min UC. Tjänsten hjälper privatpersoner att få en tydligare överblick över sitt kreditbetyg. Hos Min UC får du beställa hem ditt kreditbetyg för en liten avgift.

Hur lång tid tar det att bli av med UC?

en betalningsanmärkning på en fysisk person kvarstår i tre år (36 månader) en betalningsanmärkning gällande misskötta krediter kvarstår i tre år (36 månader) en betalningsanmärkning gällande missbrukade kontokortskrediter i två år (24 månader)

Hur lång tid tar det innan lån försvinner från UC?

När en kredit avslutats upphör kreditgivaren att lämna uppgift om krediten till oss, krediten finns dock med som historisk information under ett år. En kredit som står som avslutad 2018-01-31 kommer således att stå kvar fram till 2019-01-31.

Hur höjer man kreditvärdighet?

Här är fem tips på hur du ökar din kreditvärdighet.

  1. Minska dina skulder. Dina skulder påverkar din kreditvärdighet.
  2. Dra inte på dig kreditupplysningar. Dra inte på dig massa onödiga kreditupplysningar.
  3. Säg upp krediter som inte används.
  4. Betala dina räkningar i tid.
  5. Samla dina lån.

Hur mäter man kreditvärdighet?

I en kreditupplysning från UC syns det hur många krediter du har och hur mycket de är på. Ett bra sätt att dra ner på antalet är genom att samla ihop lån och krediter. Desto mindre och färre skulder du har desto bättre blir din kreditvärdighet.

Vilket kreditbetyg har jag?

Ta reda på vad ditt kreditbetyg är och vad det betyget innebär. I Kreddy får du insikter om hur din privatekonomi mår. På så sätt kan det bli enklare att ta finansiella beslut. Du får även tips kring hur du förbättrar ditt kreditbetyg.

Share this post