Frågor

Far man odla pa allman plats?

Får man odla på allmän plats?

Allmän platsmark innebär ett område som är avsett för ett gemensamt behov, exempelvis parker. Vid odling på allmän platsmark måste därför alla ha tillträde till marken och ha möjlighet att gå med i föreningen som odlar. Det är dock inte tillåtet för allmänheten att utan lov skörda av det föreningen odlar.

Är min tomt allmän plats?

Vad är en tomt? Enligt PBL är en tomt ett område som inte är en allmän plats men som omfattar mark avsedd för en eller flera byggnader och mark som ligger i direkt anslutning till byggnaderna och behövs för att byggnaderna ska kunna användas för avsett ändamål.

Hur långt ner får man gräva på egen mark?

Förslagsvis kan man sätta gränsen till 100 meter under mark och 100 meter över mark. Då ryms de flesta aktiviteter som kan ske på en fastighet inom det man äger. Ett ytterligare problem är den lag om ledningsrätt som finns i dag. Den bör tydliggöras så att den inte kan hävdas vid ett absolut ägande.

Får man bygga på parkmark?

Det får alltså uppföras även på prickmark. Däremot får det inte placeras närmare tomtgräns än 4,5 meter, om inte grannen skriftligen medgivit det. Det går inte att få medgivande för placering närmare än 4,5 meter från allmän plats (som parkmark eller gatumark) inom detaljplanerat område.

Får man bygga på en allmänning?

Allmän platsmark får inte stängas av för allmänheten och den får bara upplåtas för enskild verksamhet tillfälligtvis. Den allmänna platsmarken är inte till för bebyggelse. Om det finns behov av anläggningar eller byggnader för att sköta och använda platsen kan det regleras i detaljplanen.

Vad innebär parkområde?

Park används för alla typer av grönområden som kräver skötsel och som helt eller till viss del är anlagda. Det kan till exempel vara anlagda parker inne i en stadsmiljö eller delvis anlagda grönområden inom ett bostadsområde.

Hur långt kan man gräva ner i jorden?

Det hittills djupaste hålet har borrats av ryska vetenskapsmän, som 1970 startade ett projekt om tolv djupborrningar över hela Sovjetunionen. Den djupaste skulle tränga ned till 15 kilometers djup, och 1983 nådde man på Kolahalvön i arktiska Ryssland 12262 meter ned i marken.

Får man gräva på prickad mark?

Share this post