Populära

Vem kan laga porslin?

Vem kan laga porslin?

Välkommen till Glaslagningsspecialisten. Glaslagningsspecialisten – Hantverkare för lagning av glas, porslin och antika föremål. Vi är ett familjeföretag som arbetat med reparation av glas i flera generationer. Vår verkstad & butik är belägen mitt i Stockholm på Kommendörsgatan 32.

Varför krackelerar tallrikar?

Ett gammalt fat är ofta krackelerat, och om det har använts för söndagssteken i några årtionden har fettet krupit in i alla små sprickor. Resultatet är en gråbrun infärgning som inte går bort med några vanliga diskmedel.

Kan glasögon krackelera?

Antireflexbehandlingen och plastmaterialet i själva glaset reagerar olika på värme och det kan resultera i små sprickor i antireflexen, man säger att glasen krackelerar. Gör därför aldrig rent dina glasögon med varmt vatten, undvik värmen när du öppnar ugnsluckan och basta utan dina glasögon.

Kan man laga spricka i handfat?

Du kan laga en spricka i handfatet med hjälp av Emaljlack. Emaljlack är ett slags lim som går att använda på de flesta material som trä, metaller, porslin, betong, glas, läder och plast. Limfogen motstår vatten, olja, bensin, utspädda syror och svaga basiska kemikalier.

Hur laga porslin?

Så lagar du porslin med guldkant

  1. Kläm ut lika långa strängar av lim och härdare och lägg en liten hög med micapulver intill.
  2. Använd sedan spateln och tandpetare för att sätta ett lager epoxi på ena sidan av de två delar du vill foga samman.
  3. Tryck ihop de delar som ska fogas ihop så att epoxin tränger ut lite emellan.

Vem lagar keramik?

Lisa Johansson rabblar upp kända 50-talskonstnärer som fortfarande är populära och som hon lagar mycket gods av: ”Stig Lindberg, Gunnar Nylund, Berndt Friberg, Carl-Harry Stålhane, Lisa Larsson…” Hon lagar ting i porslin, keramik, gips, glas, marmor och alabaster och prissättningen är individuell.

Hur rengör man krackelerat porslin?

Koka upp fyra liter vatten och tillsätt 1/2 del kaustiksoda eller maskindiskmedel. Lägg porslinet i vattnet och låt sjuda i cirka fem minuter. Sätt in det i den 100 grader varma ugnen igen i 45 minuter. Tillbaka i det sjudande vattenbadet.

Share this post