Rekommendationer

Vad ar kemi barn?

Vad är kemi barn?

Du är kemi. Kemi handlar även om att beskriva ämnens olika egenskaper till exempel lukt, färg, pH, kokpunkt, om ämnet leder ström och värme, vattenlöslighet m.m. Kemi handlar om vad som händer när ämnen blandas och reagerar med varandra samt bildar nya ämnen. Kunskapen om kemi har använts sedan forntiden.

Vad ingår i kemi?

Kemi är läran om interaktionerna mellan kemiska substanser, vilka består av atomer eller endast subatomära partiklar: protoner, elektroner och neutroner. Atomer kombinerade bildar molekyler eller kristaller.

Vart finns kemi?

Kemi är en naturlig del av dig. Det är vad du äter och allt som pågår inne i din kropp hela tiden. Kemi är också föroreningar, kemikalier och hur vi människor påverkar världen omkring oss. Användandet av kemiska ämnen kan underlätta våra liv – men faktiskt också göra så att vi mår dåligt.

Är kemi?

Kemi är ett naturvetenskapligt ämne som har sitt ursprung i människans behov av att förstå och förklara sin omvärld samt i intresset för hur materia är uppbyggd och hur olika livsprocesser fungerar. Kemi behandlar materiens egenskaper, struktur och funktion samt kemiska reaktioner och förändringar.

Vilka tre faser kan nästan alla ämnen finnas i?

De flesta ämnen kan finnas i tre olika faser. De kan vara fasta, flytande eller i gasform. Det ämne vi alla känner bäst till är vatten. Vatten finns i fast form som is, i flytande form som vätska och i gasform som ånga.

Var i din vardag finns det kemi?

Du är omgiven av tiotusentals olika kemiska produkter som läke-medel, målarfärg och tvätt- och rengöringsmedel. Kemikalier är en del av vår vardag och det gäller att hantera dem på rätt sätt för att minimera påverkan på människors hälsa och miljö.

Kan kemi vara korsord?

Synonymer till kemi

  • läran om grundämnena och deras föreningar; skolämnet kemi; kemikalier.
  • (vard.) personkemi.

Är allt kemi?

Kemi hjälper dig att förstå hur sol, vatten, växter, djur och vi människor samarbetar i naturen. Kemi handlar mycket om att experimentera med vätskor, pulver, gaser och mycket annat. En del kräver avancerade labb. Annat kan du göra hemma i köket.

Vad menas med stabila ämnen?

Stabila isotoper är isotoper som inte genomgår radioaktivt sönderfall. Det finns 254 kända stabila nuklider, fördelade på 80 olika grundämnen.

Share this post