Rekommendationer

Varfor gor pjaxor ont?

Varför gör pjäxor ont?

Den vanligaste orsaken till det här är att pjäxan sitter för löst runt smalbenet/vaden och slår väldigt mycket mot pjäxans plös. Se till att dina pjäxor är ordentligt spända hela tiden när du åker för att minimera mellanrummet mellan smalben och pjäxa.

Finns det sköna pjäxor?

För att hitta att par bekväma och bra slalompjäxor som passar gäller det att lägga ner lite tid på att hitta rätt. Hur sköna pjäxor du än har kommer det fortfarande vara riktigt skönt att kliva ur pjäxorna efter en heldag i backen och stoppa ner fötterna i ett par varm vinterkängor eller innertofflor.

Hur tajt ska en pjäxa sitta?

När du använt pjäxan några dagar eller veckor så kommer innerskon att forma sig och bli större, därför ska den vara tajt när pjäxan är helt ny. I övrigt bör pjäxan ha ett så jämt tryck som möjligt runt foten och benet. Den ska alltså sitta åt över hela foten och inte bara på vissa punkter.

Vad kostar formgjutna pjäxor?

Detta skapar en oslagbar prestanda och komfort för såväl nyinköpta eller befintliga pjäxor. Vi erbjuder sprutskor från Bootdoc & Sidas. Pris från 3000 kr.

Vad motsvarar 24 5 i pjäxor?

SALOMON – PJÄXOR

MONDOPOINT STORLEK
23,5 37
24 38
24,5 38,5
25 39

Hur mäter man läst pjäxor?

Bredden på pjäxorna kallas för LÄST och mäts över främre trampdynan som också är fotens bredaste punkt. Den punkten hittar du lätt när du har ritat av dina fötter. Du bör välja läst efter fötternas bredd, men även ta i akt den exakthet du behöver när du åker skidor: 92mm: väldigt smal.

Vilka pjäxor är skönast?

Vi har listat säsongens bästa pjäxor här nedanför – allt för att du ska slippa ha ont i fötterna!

  • Atomic. Hawk Prime W. ”Bästsäljare med fokus på komfort”
  • Salomon. Shift Pro M. ”Pjäxa som soppar banan med konkurrenterna”
  • K2. Anthem Pro W. ”Högpresterande pjäxa i stilren design”
  • Dalbello. DRS 60 JR.
  • Nordica. HF 110 M.

Vad motsvarar storlek 26 i pjäxor?

Storleksguide till slalompjäxor

Skor (EUR) 36 41
Pjäxor (Mondo Points) 22 26

Vad kostar Strolz?

På alla nya STROLZ, är det nya spännen, kraftigare och mer anpassnings bara. Det är naturligt vis handsydda innerskor som ger en otrolig bra skidkänsla. Pris på Racing modellerna från 9 500 kr med formgjuten sula.

Vad kostar bra pjäxor?

Det är alltid bättre med en formsprutad innersko, eftersom precis som det låter, är formad precis efter din fot. En formsprutad pjäxa är hård men eftersom den följer din fot så får du inte ont och du får optimal prestanda. Men vi ska också komma ihåg att en formsprutad pjäxa kan kosta upp till 10,000 – 11,000.

Vilken storlek är 23.5 i pjäxor?

Nordica storleksguide (pjäxor)

Mondopoint US Herr UK
23.5 5.5 4.5
24.0 6.0 5.0
24.5 6.5 5.5
25.0 7.0 6.0

Share this post