Frågor

Ar det svart att fa jobb pa en oljeplattform?

Är det svårt att få jobb på en oljeplattform?

Om du drömmer om att jobba på en oljeplattform finns det goda chanser för att just du ska få ett jobb. Det vanligaste när man jobbar på en oljeplattform i Norge är att man arbetar två veckor för att sedan ha fyra veckor ledigt, detta varierar dock en hel del beroende på vilken oljeplattform som man arbetar på.

Vart ligger oljeplattformarna i Norge?

Trollfältet är ett gas- och oljefält på den norska kontinentalsockeln i Nordsjön cirka 80 km nordväst om Bergen. Fältet är Nordsjöns största gasfält och det elfte största gasfältet i världen.

Vad finns det för jobba på oljeplattform?

På oljeplattformen arbetar man med att pumpa upp just olja och gas. Ett jobb oljeplattform Norge kan dock innebära flera olika typer av yrken, då det behövs mycket expertis ombord på oljeplattformen. Du kan till exempel få jobb oljeplattform Norge som yrkesutbildad elektriker, svetsare eller mekaniker.

Hur många jobbar på en oljerigg?

Fördelen är enligt många att man får vara ledig fyra veckor i sträck och då har mer tid att umgås med familjen än de som arbetar 8 till 4 varje dag. Detta är nämligen inget vanligt heltidsarbete och det krävs att man klarar av att vara ifrån sin familj på regelbunden basis.

Hur är det att jobba på oljeplattform?

Många upplever att de missar väldigt mycket när de väljer att leva på detta sätt. a som arbetar på oljeplattform och först och främst ställs krav på personlighet, utbildning, erfarenhet och om man anses vara mentalt stabil nog för att klara av detta jobb.

Hur flyttar man en oljeplattform?

Båda typerna kan vara flyttbara och benämns då semi-submersibla eller jack-up. Det är bara produktionsplattformen som kan vara fast installerad på havsbotten. Det finns dock fall där man kan borra nya brunnar från produktionsplattformar.

Vad tjänar en offshore dykare?

Att vara offshore-dykare är ett tufft och ibland farligt arbete men med många fördelar. Du får åka till spännande exotiska platser och du får mycket bra betalt, 4 000-6 000 kronor om dagen är inte ovanligt.

Share this post