Populära

Vad kravs for att fa Svenskt Sigill?

Vad krävs för att få Svenskt Sigill?

Svenskt Sigill berättar att en råvara/produkt är: Garanterat svensk, med spårbarhet från gård till butik. Producerad med djuromsorg utöver lagkraven. Producerad med omsorg om miljö och klimat.

Vad är IP certifiering?

IP Livsmedel Grundcertifiering. För att få leverera livsmedel till dagligvaruhandeln behöver du visa att du följer handelns krav på hygien och säkerhet. IP Livsmedel-certifieringen är ett kvalitetsprogram för livsmedelsföretag, som kvalitetssäkrar allt från förädling till lager, packeri, grossist och distribution.

Vad betyder Svenskt Sigill märket?

Svenskt Sigill är miljömärkningen för svensk mat och blommor. Märkningen tar ett helhetsgrepp på hållbarhetsfrågan. Dessutom ingår djuromsorg och livsmedelssäkerhet. Här listar vi en bråkdel av allt som du kanske vill veta om Svenskt Sigill.

På vilka produkter finns Svenskt Sigill?

Några märkta produkter I frukt och grönt disken brukar det finnas gott om Svenskt Sigill märkta produkter där finns äpplen, örtkryddor, gurka, tomat, potatis, jordgubbar, morötter och mycket mer. Kycklingkött från Bjärefågel, griskött från Nibble gårdsgris samt nötkött från Ejmunds, Vismarlövsgården och Malma gård.

Vem står bakom Svensk Sigill?

Märkningen Svenskt Sigill bygger på certifieringar från Sigill Kvalitetssystem och kontrolleras på gården av oberoende kontrollanter vartannat år. Om du verkligen vill nörda ner dig i reglerna som ligger bakom märken inom Svenskt Sigill så kan du också läsa regelhandböckerna.

Vad är IP livsmedel?

IP-certifiering av livsmedel – hantering och förädling Certifiering av livsmedelssäkerhet är ofta ett krav för att få leverera, bland annat till dagligvaruhandeln och grossister. Reglerna i IP Livsmedel är baserade på lagstiftningen, på så sätt är IP Livsmedel också en trygghet vid myndighetskontroll.

Vad är IPX7?

IPX5——En produkt med klassificeringen IPX5 är skyddad från vattenstrålar som projiceras av ett munstycke (6,3 mm) från alla håll. IPX7——En klassificering på IPX7 innebär att produkten kan sänkas ner i vatten i maximalt 30 minuter på ett djup mellan 15 cm till 1 m.

Vem står bakom Svenskt Sigill?

Är paket med sigill?

Ett sigill, eller insegel, är ett märke som ursprungligen syftade till att intyga äktheten hos ett dokument. En modern tillämpning är att omge paket med sigill från fabriken för att visa att produkten inte är begagnad. Den traditionella användningen av sigill har idag i stor utsträckning ersatts av underskrift.

Vad finns det för miljömärkningar?

I översikten ingår 12 miljömärkningar: Svanen, EU-miljömärket, Bra Miljöval, TCO Certified, PEFC, FSC, OCS, Fairtrade, GOTS, Green Key, Miljömärkt Event och Miljöbyggnad.

Share this post