Allmänning

Nar ska man borja med serum?

När ska man börja med serum?

Serum används alltid efter rengöring och toner, men innan återfuktande dag- eller nattcreme. Om du använder flera olika serum bör de appliceras enligt principen ’lättast konsistens närmast huden’, dvs ett vattenbaserat serum appliceras alltid före ett oljeserum.

Kan barn använda serum?

Har du en ung hud utan problem finns det ingen anledning att använda serum. Har du en mogen hud utan problem och du trivs med din rutin behöver man inte heller ha serum. Det är inget måste! Serum som är oljebaserade kallas också för ansiktsolja.

När får man första rynkorna?

De första rynkorna kommer oftast redan i 30-årsåldern eftersom huden då börjar förlora sin spänst och smidighet. En ung hud innehåller mycket Hyaluronsyra (bindvävssubstans) som hjälper till att binda vatten. När huden åldras sjunker kroppens förmåga att bilda Hyaluronsyra vilket innebär att hudens elasticitet minskar.

Hur bra är no7?

Njaaa, visst har min hy blivit klarare, men jag har, som sagt, inte märkt någon större skillnad på linjer och rynkor, men den är härligt doftneutral och sjunker in i huden snabbt och håller mig återfuktad hela dagen, så den är helt klart värd en trea – ingen mirakelprodukt, men en riktigt bra dagkräm.

Varför blir en del så rynkiga?

Inte bara vårt genetiska arv och vår livsstil, utan även sjukdomar inverkar på hudens utseende och åldrande. Bindvävssjukdomar kan till exempel ge upphov till kroniska ärrbildningar. Sjukdomar som är kopplade till ämnesomsättningen kan också ge förändringar på huden som ökad behåring eller pigmentering.

Hur undviker man att få rynkor?

Att åldras och få rynkor är en oundviklig men vacker process….8 bästa tips om hur du kan förhindra rynkor

  1. Använd en bra hudvårdsrutin. det är viktigt att du använder en kräm mot rynkor som fungerar!
  2. Drick vatten!
  3. Sömn.
  4. Rök inte!
  5. Solskydd.
  6. Din kost.
  7. Undvik grov tvål.
  8. Ansiktsövningar.

Varför ska man ha serum?

Serum används för att förebygga och motverka flera olika typer av hudproblem. Ansiktsserumets aktiva ingredienser hjälper till att öka kollagenet och balansera vätskebalanserna i huden. Tack vare dessa egenskaper är serum ett effektivt verktyg mot rynkor, torr hud, akneärr, rosacea och pigmentförändringar!

Share this post