Rekommendationer

Nar ar det billigast att boka tag SJ?

När är det billigast att boka tåg SJ?

– En resa är alltid billigast 90 dagar före avresan, sedan stiger priset beroende på efterfrågan. Om många vill åka på en viss sträcka stiger priset på den till en maxnivå. Eftersom vi ser delsträckorna som separata biljetter lever de sitt oberoende liv av varandra i systemet.

Vilken dag är tågbiljetter billigast?

Den billigaste dagen i veckan att resa är som sagt tisdag, medans dom dyraste dagarna att resa på är generellt lördagar och söndagar.

Hur köper man tågbiljetter?

På många stationer så finns det biljettautomat där du kan köpa tågbiljetter. Du kan betala med kontokort och biljetten skrivs ut direkt vid köpet. Här kan du se på vilka stationer det finns biljettautomater.

Hur reser man billigt med SJ?

Du hittar de billigaste biljetterna i samband med våra biljettsläpp, som vi har fyra gånger per år. Våra priser styrs av tillgång och efterfrågan. Så ju tidigare du köper dina resor, desto större är chansen att hitta billiga biljetter. Läs mer om SJ Enkelbiljett här.

När blir tågbiljetter billigare?

Ibland kan det löna sig att vara ute redan två, tre månader i förtid – eftersom tågbolagen ofta släpper sina biljetter cirka tre månader i förväg. Biljettpriserna är så gott som alltid billigast när de först släpps, för att sedan bli dyrare ända fram till avgångsdatumet.

När släpper SJ sina billiga biljetter?

Våra billiga Sista minuten-biljetter släpps 24 timmar innan avgång.

Hur köper man tågbiljett på mobilen?

  1. Att köpa biljetter via mobilen är både enkelt och smidigt.
  2. Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett betalkort (VISA/MasterCard) eller fakturatjänsten Klarna.
  3. Biljetten får du direkt i appen och där ser du hur länge den är giltig för resa och/eller övergång.

När är det bäst att köpa tågbiljetter?

Var ute i god tid när du ska köpa tågbiljetter Ibland kan det löna sig att vara ute redan två, tre månader i förtid – eftersom tågbolagen ofta släpper sina biljetter cirka tre månader i förväg. Biljettpriserna är så gott som alltid billigast när de först släpps, för att sedan bli dyrare ända fram till avgångsdatumet.

Har SJ höjt priserna?

En ökning med 32 procent. Den som väljer att köpa ett tioresorskort för samma sträcka får se kostnaden öka med 50 procent. Från 300 kronor till 450 kronor. – Det här är första gången på flera år som vi justerat priserna.

Är sista minuten billigare tåg?

De billiga Sista minuten-biljetterna visas som röda priser i den vanliga bokningen när du valt student, ungdom eller pensionär. Sista minuten-biljetterna är inte ombokningsbara. Det du betalat för biljetten återbetalas inte och det går heller inte att byta namn på biljetten för att föra över den på någon annan.

När släpper SJ vinterns biljetter?

Många svenskar planerar nu för vinterns tågresor och onsdagen den 6 oktober öppnar SJ bokningen för jul- och sportlovsresor med SJs dag- och nattåg för perioden 12 december 2021 – 20 mars 2022. Biljettsläppet 6 oktober omfattar stora reseperioder som jul, nyår och sportlovet.

Share this post