Rekommendationer

Vad ar PA programmet?

Vad är PA programmet?

Kandidatprogrammet för personal- och arbetslivsfrågor (PA-programmet) förbereder dig för självständigt arbete med personal- och arbetslivsfrågor inom företag, förvaltningar och organisationer och ger även behörighet till studier på avancerad nivå.

Hur mycket tjänar en nyexaminerad personalvetare?

Som ett komplement har förbundet nu tagit fram rekommenderade ingångslöner. – För den som är ny på arbetsmarknaden kan det vara svårt att veta vilken lön hen ska begära….Rätt ingångslön viktig för framtiden.

It-akademiker 34 400
Samhällsvetare 33 400
Ekonom 32 900
Personalvetare 32 800
Jurist 32 400

Är personalvetare en bra utbildning?

Många personalvetare arbetar inom rekryterings och bemanningsbranschen. Det har också blivit större efterfrågan på konsulter som arbetar med personalfrågor. Inom den offentliga sektorn kan personalvetare också arbeta med arbetsförmedling, yrkesvägledning och rehabilitering.

Är HR utbildning svår?

Var studierna svåra? I början var det svårt att ställa om från arbetslivet (jag var 25 år när jag började plugga) och behandlas som en elev igen. Dessutom tog det tid att vänja mig vid det akademiska sättet att formulera mig skriftligt i en hemtenta och hur noga det var med hur t.

Vad kan man jobba med som personalvetare?

Exempel på arbetsuppgifter för en personalvetare är rekrytering, organisations-, ledarskaps- och kompetensutveckling, coachning, rehabilitering, personalsocialt arbete, arbetsrättsfrågor, personalekonomi, arbetsmiljö-, konflikt- och förhandlingsarbete.

Är det svårt att få jobb som personalvetare?

Situationen för personalvetare har förbättrats något de senaste åren, men arbetsmarknaden för nyexaminerade personalvetare är fortfarande relativt svår. Andel arbetsgivare som uppgav att det fanns god tillgång på nyexaminerade inom personal- och beteendevetenskap uppgick till 47 % i SCB senaste mätning.

Hur är det att jobba som personalvetare?

Detta gör en personalvetare Personalvetare jobbar med hanteringenav arbetsplatsens personalresurser. Det gör man genom att arbeta med rekrytering, kompetens- och organisationsutveckling samt arbetsmiljö och arbetsrätt. Jobben för personalvetare finns inom både offentlig sektor och det privata näringslivet.

Share this post