Frågor

Vilket diesel ar bast?

Vilket diesel är bäst?

Motors test visar att Statoil, ST1 och Shell har den effektivaste dieseln. Miljösmartast är diesel från Preem.

Är det olika kvalitet på diesel?

I Sverige blandar vi in 20 procent biobränslen i dieseln, men det är faktiskt inte anledningen. Sedan över 20 år är merparten av dieseln som säljs i Sverige av en kvalitet som kallas för miljöklass 1. Den diesel som säljs i Europa kallas för Eurodiesel och har andra specifikationer.

Kan jag tanka HVO100 i min bil?

HVO100 Förnybar Diesel är kompatilbelt med vanlig diesel, och därför kan produkten även användas i alla lastbilar, bilar, skåpbilar, taxibilar med mera. Därför är det också möjligt att tanka personbilar på Biofuel Express-stationer i Sverige, då det finns pumpar som tillhandahåller 40 liter per minut.

Vilken diesel har tanka?

De flesta personbilar som går att tanka med diesel kan köras på Neste My Förnybar Diesel (HVO100) och antalet godkända fordon ökar hela tiden. Kontrollera med din biltillverkare om möjligheten finns att tanka med HVO100 för din bil.

Var kan man köpa riktig diesel?

OKQ8: Ren diesel av miljöklass 1 finns fortfarande att beställa för direktleverans av diesel till egen tank med tankbilskoppling.

Är OKQ8 diesel bra?

Även den som redan har fått beläggningar i motorn kan snabbt uppnå en upprensande effekt genom att tanka OKQ8 GoEasy Diesel. Vår diesel innehåller dessutom alltid en hög andel förnybara drivmedel som sänker koldioxidutsläppen*. OKQ8 GoEasy Diesel Extra har alltid minst 40% förnybar inblandning.

Vilken HVO100 är bäst?

Så vet du om din bil kan köras på HVO100 Det finns redan i vanlig bensin och diesel på grund av reduktionsplikten, men alla drivmedelskedjor erbjuder i dag en miljödiesel med extra hög andel HVO. Preem har sin ”Evolution Diesel”, på Circle K heter den ”Miles Diesel” och på OKQ8 ”GoEasy Diesel”.

Är diesel bättre?

Vad är miljövänligast, diesel eller bensin? Dieselbilar förbrukar i regel mindre mängd bränsle per mil än vad motsvarande bensinbil gör. Diesel är också energieffektivare än bensin vilket betyder att varje förbränd liter diesel släpper ut mindre koldioxid än motsvarande mängd bensin.

Share this post