Ny

Vad galler vid Fodervardsavtal?

Vad gäller vid Fodervärdsavtal?

Vad innebär det att vara fodervärd?

  • Följa avtalet.
  • Ha ansvar mot uppfödaren.
  • Ge rätten för parning och kullar till uppfödaren.
  • Lämna bort hunden vid parning (och även under valpperioden för tikar)
  • Ge uppfödaren rätten att ställa ut, tävla eller utföra prov med hunden.

Vad gäller vid Fodervärdsavtal hund?

Som fodervärd behöver du inte inte betala för din valp men det innebär också att du inte äger din hund förrän villkoren i avtalet är uppfyllda. Det betyder att du inte kommer att äga din hund förrän den fått två valpkullar med minst en levande valp i varje kull, maximalt fem år eller tills tiken fyllt sju år.

Vad vill hunduppfödare veta?

Vad ska jag som köpare förvänta mig av uppfödaren? Din uppfödare ska ge dig ärlig och korrekt information om skador och sjukdomar som valpen och dess släktingar råkat ut för. Är det en SKK-registrerad hund ska det finnas en stamtavla som följer med valpen vid leverans.

Varför ska man inte köpa hund?

Du kommer aldrig kunna slappna av helt när du tar en fika på stan och hunden är med. En hund vid din sida är som att köra bil, du måste alltid ha fullt fokus på vad som sker runt omkring – cyklister, barn, andra hundar. Ditt behov av egen tid kommer inte att minska om du köper hund – men troligtvis öka.

Vad bör man tänka på vid Fodervärdskontrakt häst?

Fodervärden är skyldig att utan dröjsmål informera hästägaren om hästen skadas, drabbas av sjukdom eller beteendestörning eller om hästens allmäntillstånd försämras. under avtalsperioden ansvarar inte ägaren i den mån denne inte handlat avsiktligt eller vårdslöst.

Vad innebär Halvfodervärd till hund?

Halvfodervärd (eller köpekontrakt med bibehållen avelsrätt som det heter) innebär att du äger hunden men köper den till reducerat pris och betalar resterande del med valpkull.

Hur vet man att hunden är smugglad?

Om hunden anges vara chipmärkt ska intyg om märkningen följa med vid köpet. Chipnumret ska framgå av besiktningsintyget. Det är ofta små och dyra hundar som bichon frisé, malteser, pomeranian och bulldogg som smugglas till Sverige och säljs över internet.

Hur är det att äga en hund?

En hund tar tid Den kanske viktigaste förutsättningen för att ha hund är att du har tid för hunden. Valpar behöver massor med uppmärksamhet första tiden, dygnet runt faktiskt. Hundar är flockdjur och bör inte lämnas ensamma mer än 4-5 timmar per dag. Valpar ska inte vara ensamma alls förrän de är trygga i hemmet.

Vem betalar försäkring fodervärd häst?

Om hästen är försäkrad är det oftast fodervärden som tar över kostnaden för försäkringen när hästen lånas ut. Oavsett så är det viktigt att kontrollera med hästägaren vad som gäller och hur hästens försäkring fungerar.

https://www.youtube.com/watch?v=qOXL-DGE6qs

Share this post