Frågor

Vad hor Ayia Napa till?

Vad hör Ayia Napa till?

Ayia Napa

Ayia Napa
Αγία Νάπα
Land Cypern
Indelning Famagusta distrikt
Koordinater 34°59′22″N 33°59′46″Ö

Hur bra är Ayia Napa?

Ayia Napa är en populär badort under hela året och det är oftast 17 grader i vattnet under vintern. Stranden som börjar vid hamnen i Ayia Napa är den två kilometer långa Grecian Bay Beach. Stranden är långgrund och barnvänlig, det finns också dusch och bra toaletter.

Vilken del tillhör Ayia Napa?

Geografiskt sätt så ligger Ayia Napa nära Kap Greco på den östra delen av Cypern lite söder om Famagusta och är en del av den större delen känd som Kokkinochoria. Det är en stad som tillhör Famagusta distriktet i de delar som fortfarande finns kvar efter ockupationen av turkiska trupper 1974.

Vilket distrikt tillhör Ayia Napa?

Famagusta distrikt är indelat i sju kommuner: Ayia Napa.

Hur många bor i Ayia Napa?

Ayia Napa har cirka 3 000 invånare, under högsäsong växer antalet genom säsongsanställda i turistnäringen.

Vad heter bargatan i Ayia Napa?

Blue Moon Bar i Ayia Napa stoltserar med flertalet UV-lampor och ett ultimat ljudsystem vilket bidrar till en riktig skön atmosfär. Blue Moon har ett stort dansgolv som fylls med danssugna skandinaver varje kväll.

Hur ser Cyperns natur ut?

Ön är 240 km lång och 100 km bred vilket gör ön till den tredje största ön i Medelhavet. Det finns två bergskedjor på ön; Troodos och Kyreniabergen. Det högsta berget, Olympos, är 1952 meter högt och är en del av Troodos. Mesaoria är ett platt slättlandskap mellan de två bergskedjorna.

Hur ser Cyperns flagga ut?

Cyperns flagga antogs den 16 augusti 1960 i samband med självständigheten. Flaggan är vit med två gröna olivkvistar. Mitt på flaggan finns en stiliserad bild av Cypern i brandgult. Proportionerna är 3:5.

Vilken del av Cypern tillhör Ayia Napa?

Hur är det i Ayia Napa?

I Ayia Napa finner du några av landets vackraste stränder, historiska kyrkor, utsökt mat, fantastisk natur och roliga aktiviteter för hela familjen. Det är även Ayia Napa som har några av öns bästa nattklubbar, samt den största tema-vattenparken i Europa.

Är klubbarna i Ayia Napa öppna?

Klubbens smått otroliga öppettider är 03:00 – 09:00 vilket gör att man har möjligheten att festa till soluppgången. Aqua Club ligger i källaren på ett av våra absolut populäraste hotell, Hotell Pambos Napa Rocks.

Är Ayia Napa öppet?

Blue Moon Bar Ayia Napa Öppettiderna ligger mellan 01:30- ca 04:30. Med en mestadels blå inredning och ett extremt bra ljud/ljus system så blir det en grym atmosfär bland de skandinaviska turisterna. Bortsett från vakterna på Blue Moon Bar så är det precis som på Grabbarna Grus bara befolkat med svensk personal.

Share this post