Populära

Vad gor jag nar klovern tar over i grasmattan?

Vad gör jag när klövern tar över i gräsmattan?

Har klövern spridit sig över större områden kan man prova att öka kvävegödslingen av gräset och sedan klippa ofta. Vitklöver klarar konkurrens bäst på magra lite torra jordar. Gräs klarar konkurrens bäst på näringsrika fuktiga jordar.

Kan ha klöver som gräs?

Vitklövern är inget gräs men den trivs ihop med gräs och kan också bilda en tät, självständig matta.

Hur sprider sig klöver?

En av de vanligaste klöverna i våra gräsmattor är vitklövern, som växer på låga, krypande stjälkar. De sprider sig gärna på större områden. Klipp gräsmattan kort så klöverna inte går i blom, då de förutom via rötter även sprider sig via frö.

Hur sprider sig vitklöver?

Även rötterna, grunda och relativt klena, bildas från noderna, vilket ger ett vegetativt förök- ningssätt. Detta gör att vitklövern lätt sprider sig och breder ut sig till platser med skador i grästurfen eller glesare be- stånd.

Kan man få bort klöver i gräsmattan?

Underhåll, näring och klippning som främjar gräset till att konkurrera ut ogräs och mossa är den långsiktigt hållbara vägen till den grönaste gräsmattan i kvarteret. Många har problem med klöver i gräset. Det enda sättet att bli av med klöver är att använda sig av ogräsmedel.

Hur trivs klöver?

Växtplats: Blir finast på ljus och solig plats men skuggas lätt i söder vid middagstid på sommaren. Vatten och näring: Vattna grundligt och låt sedan jorden torka till lite lätt men inte torka ut. Vid torka stannar blomningen upp.

Hur förökar sig klöver?

Klipp gräsmattan kort så klövern inte går i blom, då de förutom rötter även sprider sig via vitklöver frön.

Var trivs vitklöver?

Biotop. Ängsmark av alla slag, på vägkanter och på vallar. Vitklövern kräver ljus. Om den blir beskuggad av exempelvis högt gräs intill, växer den dåligt, och kan t o m försvinna helt.

Share this post