Rekommendationer

Hur lang tid tar det att aka Monster?

Hur lång tid tar det att åka Monster?

Snabba fakta om Helix

Åkkuponger: 4 st
Åktid: Ca. 2 min
Höjdskillnad: 52 m
Banans längd: 1381 m
G-krafter: 4,3 G

Hur lång kö är det till Monster?

Vågar du hänga med på en monsterlik åktur? I juni 2021 var det äntligen premiär för Monster – King of Roller Coasters. Under åkturens gång flyger du fram i en hastighet på 90 km/h, befinner dig 34 meter upp i luften och utsätts för hela 4,5 G-krafter – allt medan du hänger under banan med benen fritt i luften!

Hur läskig är Monster Gröna Lund?

Rolig? Absolut! Åkturen känns dessutom överraskande mjuk och mindre påfrestande ryckig än exempelvis Monsters syskon Insane. En bonus. Monster är en fullträff som måste upplevas och Gröna Lunds förmodligen roligaste åkattraktion – även om den kittlande åkturen är över lite väl fort.

Hur många platser finns det på Monster?

Den används nu vid på- och avstigning för den nya berg- och dalbanan, som har fått namnet ”Monster” efter myten som sedan länge omgivit den gamla stationen. Men vad som egentligen hände på platsen eller om myten är sann är det ingen som vet.” Kapacitet: 28 personer per tåg.

Hur mycket kostar det att bygga Monster på Gröna Lund?

Kostar 60 miljoner att bygga Gröna Lunds begränsade yta kräver kreativa lösningar när parken vill bygga nya attraktioner.

Hur länge åker man Monster Gröna Lund?

Miljöerna stod klara inför säsongen 2020, som tyvärr uteblev pga coronarestriktionerna. Istället planeras premiären för Gröna Lund och det nya området till den 24 april 2021, då också kronan på verket är på plats, Monster – King of Roller Coasters.

Har någon dött på Gröna Lund?

Foto: Eclipse på Gröna lund är världens största slänggunga, 121 meter hög. Attraktionen nås via en plattform. Varje år skadas flera människor på svenska nöjesfält – och tre personer har dött sedan 1997.

Vilken är Gröna Lunds läskigaste attraktion?

På lördag den 29 april öppnar Gröna Lunds läskigaste attraktion någonsin. Ikaros, som är den andra attraktionen av sitt slag i hela världen, är ett 95 meter högt torn där du i 90 graders vinkel, alltså helt liggandes, faller fritt mot marken i 90 km/h.

Hur sitter man i Monster?

För våra gäster som är rullstolsburna har vi byggt en hiss som tar gästerna ner till stationen där man kliver på och av. Vår personal kan vara behjälplig vid på- och avstigning men är inte utbildade att göra säkra lyft.

Hur mycket kostar det att bygga monster?

Projektet med den nya attraktionen har pågått under tre år. Parken själva kallar det här för den ”största och häftigaste attraktionen i parkens historia” och den har kostat omkring 430 miljoner kronor att bygga. Hur kan ni ha lansera en ny attraktion efter det här året?

Share this post